Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Érkezik a Junkies Káros az egészségre albumának új változata, meghallgatható róla a Félsz

junkieskae_cTeljesen új felvételen szól a Junkies Félsz című dala. A szám a zenekar idén huszonöt éves Káros az egészségre lemezének augusztus 28-án megjelenő, új változatának előfutára.

Ismét rögzítette a Káros az egészségre lemezt a Junkies. Az 1995-ös album teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban érkezik, rajta bónuszként a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert Az öreg junkie balladája dallal. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik ultralimitált darabszámban, dupla CD-n is, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel is. „Ez a jubileumi lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus okozta helyzet tavasszal”, mondja Szekeres András énekes. „Alapvetően nagyon jól haladtunk az új lemezünk munkálataival, de ez megakadt, amikor mindannyian bezárkózni kényszerültünk. Az ötlet a kiadónktól származik, mi pedig lelkesen egyetértettünk vele, hiszen legalább ki tudjuk valamivel tölteni a sok kiesett időt, mivel arra nem volt lehetőségünk, hogy új dalokon dolgozzunk, mert ahhoz rengeteg személyes találkozásra és próbára van szükségünk.”

A csapat a felvételekhez Keresztes Viktor dobos stúdiójába vonult be, mert így tudták megoldani, hogy alig érintkezzenek. „A bátorítást a tavalyi Negyedszázad… lemez fogadtatása adta, azelőtt kicsit féltünk tőle, hogy az újra felvett dalokat hogyan fogadja a közönségünk, nehogy azt érezzék, hogy megszentségtelenítjük a régieket vele. Nem így lett, szerencsére akkor nagyon szerették a friss verziókat. Természetesen imádjuk az eredetit mi is, pont úgy, ahogy azt Vida Feri stúdiójában, huszonöt évvel ezelőtt felvettük, de a végeredményt hallva biztosak vagyunk benne, hogy érdemes volt hozzányúlnunk ehhez a klasszikus lemezhez. Amúgy is sokan kérdezték már, hogy hol lehet beszerezni az albumot, hiszen előző kiadónk jó ideje nem gyártja már, most pedig mind az eredeti, mind a 2020-as változat kapható lesz, ami hatalmas öröm és megnyugvás számunkra is!”

A Káros az egészségre lemezt augusztus 29-én, szombaton a megjelenési utáni napon a Barba Negra Track-ben egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, a hatályos jogszabályoknak megfelelően maximum 500 fős közönséggel. Az eseményre a jegyek túlnyomó része már elkelt. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 Barba papa 2020-08-17 14:10
Ha felhozhatom a versek előadását példának, akkor az eredeti olyan, mintha verset szavalnának, ez meg mintha feleletként iskolában kb ledarálnák.
Idézet
 
 
#1 Barba papa 2020-08-17 07:55
Spotify-on fent van az eredeti.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.