Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eric Wagnert gyászolja a Trouble: „Isten áldja és vigyázza testvérünket”

Az egész metálszínteret megrázta a Trouble egykori énekese, Eric Wagner hétfőre virradóra bekövetkezett halála. Egykori zenésztársai is gyászolják a 62 évesen elhunyt frontembert.

0825trouble

Hétfőn életét vesztette Eric Wagner, a Trouble egykori, illetve a The Skull és a Blackfinger jelenlegi énekese. A frontembert múlt hét végén szállították kórházba koronavírus-fertőzés szövődményeként kialakult tüdőgyulladással, amely végül el is vitte. „Mindnyájunkat mély szomorúsággal töltött el régi barátunk és korábbi zenésztársunk, Eric Wagner halála – írta a Trouble nevében a tragédia kapcsán Bruce Franklin gitáros. – Nagyon nehéz a köztünk fennállt összetett kapcsolat lényegét mindössze néhány sorban érzékeltetni. 16 évesen ismertem meg Ericet, ő akkor 18 éves volt. Már az első zenekarunkban is közösen játszottunk, és noha még nem ébredt rá akkor, én egyből láttam, micsoda potenciál rejlik benne. Sok mindent hasonlóan gondoltunk, így aztán otthagytuk a csapatot, és valami komolyabb után néztünk. Ekkor találtunk rá Rick zenekarára, a Trouble-re, akik épp énekest és gitárost kerestek. A következő néhány évben született meg a Trouble hangzása, ekkor álltak össze a korai dalok, amelyeket mind ismertek és szerettek. Eric mindenképpen óriási szerepet játszott ebben egyedi szövegeivel és a lemezek kinézetére vonatkozó vízióival, nem is beszélve későbbi ikonikus imázsáról a banda frontembereként."

„Mindannyian hosszasan mesélhetnénk az óriási sztorikat Eric hatalmas dumáiról, amelyeken mindig könnyesre nevettük magunkat – áll a gitáros nyilatkozatában. – Sosem felejtem azokat az alkalmakat sem, amikor órákon át ültem nála, és csak dumálgattunk tévéműsorokról, filmekről, sportról, máskor pedig komolyabb témákról: szövegekről, dalokról, a zenekar irányvonaláról. Eric ígéretes szövegíróból és kezdő énekesből amolyan költőféleséggé fejlődött, és mire a zenekar felért a csúcsra, már ő maga is rádöbbent, mi mindenre képes énekesként és szövegíróként. Mindez új magasságokba segítette a Trouble-t, és közületek is ezreket tett örökké rajongóvá. Az Erichez hasonló arcokat zenészkörökben csak életfogytosként szokás emlegetni: egész életének küldetése a zene volt. Mindig a következő munkáján dolgozott, és Isten a megmondhatója, nem a pénzért csinálta. Nehéz elfogadni egy közeli barát távozását, azt, hogy soha többé nem fogsz már találkozni vele. Innentől mindnyájunknak be kell érnie az emlékekkel és Eric öt évtizedes, bőséges zenei örökségével. Isten áldja és vigyázza Eric testvérünket. Nyugodj békében!"

„Eric páratlan volt: briliáns szövegíró összekeverhetetlen, hatalmas hanggal – írta saját bejegyzésében a Trouble jelenlegi énekese, Kyle Thomas. – Szavakkal ki sem tudom fejezni, mekkora hatást gyakorolt rám, és ezután is egyszerre lesz megtiszteltetés és hatalmas élvezet a dalait énekelni. Noha komolyabban mindössze egyszer találkoztam vele, megkeresett, amikor hivatalosan is bekerültem a Trouble-ba, és bátorító, kedves szavakkal üdvözölt. Nem tudom szavakba önteni, milyen sokat jelentett ez rajongóként, úgy meg főleg, hogy mindig is különös aprólékossággal figyelik majd, mit csinálok, hiszen az ő egykori helyét vettem át. Sosem fogom elfelejteni neki ezt."

„Szeretlek, Eric – írta a Trouble egykori dobosa, Jeff Olson is. – Persze megvoltak a magunk normális hullámvölgyei, de mindig szerettük egymást. Nyugodj békében."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.