Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eric Peterson: Dragonlord és kelta projekt a Testament mellett

1103ericIgazán nem tétlenkedik mostanában Eric Peterson, a Testament riffmestere: nem egyedül a banda következő anyagán dolgozik, hanem egy új Dragonlord albumon is, és még arra is szakított időt, hogy egy keltás metalban utazó énekesnő EP-jén vendégszerepeljen.

Egy kelta hatású metalban utazó énekesnő, a sokszor „a heavy metal Enyájaként” is emlegetett Leah új EP-jén vendégszerepel Eric Peterson, a Testament gitárosa és fő dalszerzője, aki hörgősi minőségben is emeli az Otherworld című kiadvány fényét. A végeredménybe alább bele is lehet hallgatni, egy dolog biztos: Peterson ilyesmit még nem csinált korábban.

A gitáros emellett az új Dragonlord lemezen is nagyban dolgozik, és már biztos, hogy Leah majd ott viszonozza a vendégszereplést némi vokálozás erejéig. Az album félig már elkészült, Eric fő társai pedig a Decrepit Birth mindössze húszéves dobosa, Alex Bent, illetve Lyle Livingston billentyűs. Az anyag kiadója a Universal lesz, és vélhetően komoly turnézás is követi majd a megjelenést, ami valamikor jövőre várható, még mindenképpen az új Testament lemez előtt. Peterson már utóbbi dalait is írja. „A lemezre leginkább azok a zenék vannak hatással, amiket kölyökként hallgattam: olyan koncertlemezek, mint a Judas Priest Unleashed In The Eastje, az AC/DC If You Want Blood You’ve Got Itja vagy a Tokyo Tapes a Scorpionstól. Csupa szórakoztató rock’n’roll cucc, de nyilván belekeverjük azt a sötétséget, ami a Testament sajátja. Van egy rakás riff, amelynek kölcsönvenném a lényegét, és testamentessé varázsolnám, mint ahogy a Metallica is tette azt például a Diamond Head Am I Evil?-jével.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.