Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Énekesjelölteket hallgat meg a héten a Velvet Revolver

Tényleg nincs vége a Velvet Revolver sztorinak: Slash a Twitteren bejelentette, hogy a zenekar ezen a héten énekesjelölteket hallgat meg, ami roppant érdekesnek ígérkezik. A három volt Guns N' Roses tagot is tömörítő banda Scott Weiland 2008-as távozása óta tetszhalottként lebeg a semmiben.

A twitteres poszt nem minden előzmény nélkül érkezett, hiszen Slash már novemberben is meglebegtette egy interjúban, hogy hamarosan ismét foglalkozni szeretnének a Velvet Revolverrel. A hamarosan új Loaded albummal jelentkező Duff McKagan szintén azt mondta nemrég az Artisan hírügynökségnek, hogy a banda folytatja. „A Velvet Revolvernek nincs vége, a sztori nem fejeződött be, és azt sem hinném, hogy már elkészítettük a legjobb albumunkat. Újra turnézni fogunk, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő embert." Azt persze a basszusgitáros sem tagadja, hogy nincs könnyű dolguk. „Óriási tehetségekkel találkoztunk, tényleg eszméletlen jó énekeseket hallottunk, de hogy mindannyian egyetértsünk... Nem tudom, egyáltalán létezik-e az az ember, akit mind a négyen a bandában akarunk látni, de legalább közel kell kerülni ehhez. Az új énekesnek jobbnak kell lennie az elődjénél, vagy legalább olyan jónak. Scott óriási énekes és frontember, ennél a szintnél nem adhatjuk alább."

A Velvet Revolver az évtized elején jött össze Slash, Duff McKagan, Matt Sorum és régi gitáros cimborájuk, Dave Kushner jóvoltából. A három egykori gunner még annak ellenére is a Stone Temple Pilots frontember Scott Weilandet vette be maga mellé a bandába, hogy korábban Axl Rose mellett igen rossz tapasztalatokat szereztek az egzaltált énekesekkel, Weiland azonban ego-problémáit még legendás drogügyleteivel is súlyosbította. A csapat ennek ellenére az elején abszolút működőképesnek tűnt, 2004-es első albumuk, a Contraband a Billboard-lista első helyén nyitott és több mint 3 millió példányban kelt el világszerte. A lemez turnéján a zenekar Budapesten is játszott. A 2007-es folytatás, a Libertad azonban – a zenekar szerint a kiadó nem megfelelő támogatása miatt – meg sem közelítette a debüt eredményeit. A kudarc nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Weiland a következő évben igen csúnya körülmények között lépett ki a bandából, majd visszatért régi társaihoz az újra aktivizálódó Stone Temple Pilotsba.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.