Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elvesztette a rákkal vívott küzdelmét Trevor Bolder

62 éves korában elhunyt Trevor Bolder, a Uriah Heep basszusgitárosa. Bolder az utóbbi hónapokat lábadozással töltötte egy súlyos daganatos megbetegedés, az azt követő orvosi beavatkozások és kezelések után, és abban reménykedett, hogy a doningtoni Download Fesztiválra visszatérhet a csapatba.

„Óriási szomorúsággal tudatjuk nagyszerű barátunk, Trevor Bolder halálhírét, aki a rákkal vívott hosszú harcát követően távozott”, áll a zenekar nyilatkozatában. „Trevor a legnagyobbak egyike volt, generációja egyik kiemelkedő muzsikusa, az egyik legjobb és legnagyobb hatású basszusgitáros, aki csak valaha is született Nagy-Britanniában. Hosszú tagsága alatt a Uriah Heepben rajongók százezreivel ismertette meg a banda zenéjét, illetve saját virtuozitását és lelkesedését. 1976-ban csatlakozott hozzánk, és egyetlen rövid szünetet leszámítva stabil pontot jelentett a zenekarban egészen addig, amíg az idei év elején az egészségi állapota miatt hátra kellett egyet lépnie.” „Trevor a legjobb basszusgitárosok, énekesek és dalszerzők közé tartozott, és még fontosabb, hogy a legjobb barátok közé is”, tette hozzá Mick Box gitáros, a banda főnöke. Családjának, barátainak és a rockrajongóknak világszerte nagyon hiányzik majd. Mindannyian teljesen lebénultunk a hírtől.”

Bolder 1976-ban, John Wetton helyére lépett be a Uriah Heepbe, és először az 1977-es Firefly albumon debütált a zenekarban. Később egy rövid időre csatlakozott a Wishbone Ash legénységéhez, de 1983-ban visszatért a Heepbe, és azóta folyamatosan tag is maradt a brit hard rock legenda soraiban. „Január elején volt egy komoly műtétem, ami után hónapokba telik majd, mire túljutok”, mondta pár hónappal ezelőtt, még a felépülés reményében a Classic Rock magazinnak. „A hasnyálmirigyemet támadta meg a betegség, így ki kellett szedni. Nem az egészet, de még így is rossz hírek voltak ezek, szóval kivágták az érintett részt. Utána volt egy kis kemoterápiám, ami még mindig tart, arra az eshetőségre készülve, ha valami ottmaradt. Ha ennek egyszer vége, visszatérhetek ahhoz, amiből élek. A lábadozás elég unalmas, de vissza kell szereznem az erőmet, mert őszintén szólva most még nagyon hamar elfáradok. Szerencsére van otthon egy stúdióm, így ott elkezdhetek játszogatni, és megerősödhetek. Mindenképpen írni szeretnék pár dalt. Pár hónapon belül visszatérhetek a normális üzemmódba, és folytathatom az utazgatást a Uriah Heeppel. Eredetileg azt mondták, kilenc hónapba telik majd a felépülés, de most, miután visszavonultam, már csak négy hónapot valószínűsítenek, amennyiben így halad tovább a gyógyulásom.”

Bolder az eredeti tervek szerint Doningtonban, a Download Fesztiválon tért volna vissza a Heepbe, de emellett azt is tervezte, hogy karácsony környékén a Spiders From Marsot is újjáalakítja egy speciális koncert erejéig. Trevor annak idején ebben a David Bowie háttérzenekaraként működő formációban kezdte a nagypályás rockzenészkedést.

Bolder lábadozása alatt a Uriah Heep John Jowitt basszusgitárossal koncertezett, aki az Arkban vagy az Arenában is bizonyított már korábban. A zenekar nem fut jó kört mostanság, hiszen a májusi koncerteken Bernie Shaw énekes sem tud részt venni egy közelebbről meg nem nevezett orvosi rutinműtét miatt. Az aktuális bulikon így John Lawton áll a fronton, aki 1976 és 1979 között énekelt a csapatban. A Heep június 8-án ismét fellép Alsóörsön, a Harley-Davidson Open Road Fesztivál negyedik napján, egyelőre azonban semmi nem utal arra, hogy még a Balatonnál is Lawton énekelne náluk.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 Idun 2013-05-22 14:01
Nyugodjon békében!
Idézet
 
 
+4 #4 codename333 2013-05-22 11:47
nagyon hullanak a zenészek :( :S nem jó ez így :S.....Szomorú dolog ez :S R.I.P. Nyugodjék békében. Remélem msotmár senki sem követi őket :S Elég zenét vesztettünk már idén :S
Idézet
 
 
+4 #3 Aladin 2013-05-22 08:31
Nagyon jó basszeros volt. Élt a hangszer a kezei alatt. Nyugodjék békében!
Idézet
 
 
+7 #2 Metal 2013-05-22 08:13
hát ez nem igaz, hogy idén mennyien halnak meg...ebből 3 a héten?! :( ...R.I.P
Idézet
 
 
+4 #1 The_Sentinel 2013-05-22 08:12
Ő volt nekem a legszimpatikusa bb arc a Heep-ben.

RIP
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.