Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Előbb-utóbb új lemezt készít a Saigon Kick

Valószínűleg lesz új album a floridai Saigon Kicknél, de egyelőre még Jason Bieler gitáros sem tudja, mikor juthatnak el idáig. A zenekar kreatív motorja szerint sem a saját korábbi hibáikat nem szeretnék elkövetni újra, sem mások rossz példáját nem akarják követni.

1102saigonkick

„Beszélünk egymással, de most éppen mindenki a saját dolgaival foglalkozik, zenekarként nem igazán teszünk sokat", mondta a Songfactsnek Jason Bieler. „Három hónapja játszottunk együtt az Avenged Sevenfolddal, a Volbeattel és a Chevelle-lel, de előtte az Alter Bridge-dzsel, az All That Remainsszel és hasonló csapatokkal is koncerteztünk. Szóval elsősorban ezeken a fesztiválszerű eseményeken bukkanunk fel, ha hívnak bennünket. Biztos vagyok benne, hogy egy ponton eljutunk majd odáig is, hogy új zenéket írjunk, de szeretnénk bejárni azt az utat, amit a régi időkben nem igazán megfelelő módon térképeztünk fel. Biztosak szeretnénk lenni benne, hogy nem tévedünk el. És ugyan neveket nem fogok mondani, de nem akarunk olyanok lenni sem, mint ezek a régi, nagyon szomorú és szörnyű zenekarok, akik minden helyi ökörsütésen felbukkannak, és kizárólag a régi dicsőségükből élnek. Nyilván nem gondolom azt sem, hogy majd mi leszünk a menő, újjászületett csoda, de hűek szeretnénk maradni zeneileg önmagunkhoz, és megvédeni mindazt, amit azelőtt nem védtünk meg. Éppen ezért nem adunk háromszáz koncertet évente, és ez az oka annak is, hogy nem játszunk mindenki előtt, és headliner bulikat sem nyomatunk úton-útfélen. Kilenc-tíz bulit játszottunk az elmúlt két évben, szóval lazára vesszük a dolgokat, és a megfelelő lehetőségekre csapunk le."

A melodikus hard rockba pszichedelikus és funkos elemeket egyedien vegyítő Saigon Kick a '90-es évek elején hatalmas ígéretként bukkant fel a színtéren első lemezével, és az 1992-es folytatás, a metalosabb, még kerekebb The Lizard hozott is nekik bizonyos ismertséget a Love Is On The Way ballada sikere révén. Az album aranylemez lett az Egyesült Államokban, a zenei agy Bieler és a csapat fazonját adó Matt Kramer énekes azonban ekkorra már olyan szinten utálta egymást, hogy a harmadik, Water című albumot 1993-ban végül már Jason énekelte fel. A csapat ezután még készített egy anyagot 1995-ben Devil In The Details címmel, de ez már nem vert különösebb hullámokat, amikor pedig Kramer 1997-ben próbaképpen visszatért a frontra, a leszervezett turné pár állomás után félbeszakadt Jason távozása miatt. A banda utolsó lemeze, a korábban felvett Bastards csak a Távol-Keleten jött ki 1999-ben. A Saigon Kick hosszas szünetet követően 2012-ben alakult újjá, méghozzá eredeti felállásában, de Tom DeFile basszusgitáros már az első újonnani fellépés előtt távozott a csapatból. Mindez ugyanakkor nem okozott különösebb gyakorlati problémát, mert az eredeti felállásban annak idején nem szerepelt, ám a visszatéréshez másodgitárosként mégis bevett Chris McLernon átnyergelt a négyhúrosra.

 

Hozzászólások 

 
#1 ddrum777 2014-11-02 14:58
https://www.youtube.com/watch?v=xZpClDiabEY
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.