Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elmarad a ZP-ben a csütörtökre tervezett Tankcsapda koncert

Az új Zöld Pardon építési engedélye körüli viták végül oda vezettek, hogy a szórakozóhely nem nyithat meg a csütörtöki napon: az április 19-ére tervezett Tankcsapda koncert, illetve a ZP első heti bulijai már biztosan elmaradnak.

„2012. április 18-án délután hosszasan egyeztettünk a Zöld Pardon engedélyének szempontjából illetékes önkormányzat jegyzőjével és mivel egy jogszabály értelmezésében álláspontjaink nem közeledtek, arra az elhatározásra jutottunk, hogy április 19-i „0"-ik napunkat és első heti koncertjeinket elhalasztjuk", áll a szórakozóhely közleményében.

Az eddig megszokotthoz képest egy hídfővel feljebb költöztetett ZP továbbra is fenntartja azon álláspontját, hogy az általuk bérelt magánterületen elhelyezett eszközök és konténerek nem építési engedély-kötelesek, mint ahogyan nem lennének azok a Hajógyári szigeten, a Tabánban vagy a város bármelyik, hasonló besorolású területén sem. „A ZP a rendezvénytartáshoz szükséges szakhatósági engedélyeket egy kivétellel megkapta. Az önkormányzat jegyzője az utolsó szakhatósági engedély kiadását megakadályozta azzal, hogy konténereink használatbavételét a tegnapi napon kelt határozatban megtiltotta és ezzel számunkra érthetetlen új helyzetet teremtett. Sajnos, így lehetetlenné vált a Zöld Pardon megnyitása, hiszen a működésünkhöz szükséges infrastruktúra (irodák, mosdók, raktárak) túlnyomó többsége, csakúgy, mint a Goldmann György téren, ezekben a konténerekben helyezkedik el", írják.

A ZP illetékesei saját bevallásuk szerint teljesen értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt. „Bár nehezen tudjuk elképzelni, hogy a hasonló körülmények között működő hazai fesztivál- és vásárhelyszínek közül csak a Zöld Pardon nem kaphat engedélyt, de a rendezvények lebonyolításáért felelős 120 munkatársunk és a Zöld Pardon vezetősége nevében arra kérjük lekötött zenekarainkat, törzsközönségünket, rajongóinkat és pártolóinkat, bármennyire is nem esik jól, vegyék tudomásul ezt a döntést. A rendelkezésünkre álló egy hét alatt mindent elkövetünk, hogy tisztázzuk a helyzetet és mind a hatóság, mind a közönségünk számára megnyugtató módon meg tudjuk nyitni a „leghosszabb nyári fesztivál" kapuját."

A 2012. április 19-i Tankcsapda koncertre sms-ben, elővételben eladott jegyeket természetesen visszaváltják és gondoskodunk róla, hogy a jegyváltáskor a rajongók számára felmerült járulékos költségeket is megtérítsék. Erről az egyeztetést a jegyrendelésben résztvevő mobilszolgáltatókkal haladéktalanul megkezdték, és a vásárlókat meglévő adataikon keresztül 72 órán belül informálják a mikéntekről.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.