Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ellefson szerint nem Mustaine-en bukott el a Rust In Peace-felállás újjáalakulása

David Ellefson egy friss interjúban leszögezte: a Megadeth legklasszikusabb és legsikeresebb felállásának újonnani összeállása nem Dave Mustaine ellenállásán hiúsult meg. A basszusgitáros szerint komoly esély van rá, hogy a Lamb Of God dobosa, Chris Adler élőben is játsszon velük legalább néhány bulit.

0215mega12

David Ellefson szerint a Megadeth két belsős arcát tényleg meglepetésként érte tavaly Shawn Drover dobos és Chris Broderick gitáros távozása, és valóban nem tudták, mihez kezdjenek. „A rajongók persze elsőre rávágták, hogy hozzuk vissza Nick Menzát és Marty Friedmant, csináljuk meg a Rust In Peace-újjáalakulást, blablabla", idézte fel a basszer az MSRcastnek a helyzetet. „És őszinte leszek: Dave minden lehetséges megoldásra nyitott volt, talán jobban, mint valaha. Mondom: jobban, mint valaha bármikor, tényleg. Vagyis itt most tényleg nem őt kell megint rosszfiúként lefesteni, amiért nem jött össze a dolog, mert nyitott volt rá. Én épp Dél-Amerikában játszottam a Metal Allstars turnén, ahol ironikus módon ott volt Kiko Loureiro, az új gitárosunk, Geoff Tate, az Angra pedig az egyik nyitózenekar volt, Kiko pedig pár nótában játszott velem és Geoff-fel. Elkértem a számát, hogy ha esetleg szükség lenne rá... Dave ekkor hívott fel, és megkérdezte, mit gondolok Nick Menza visszahozataláról, mert több olyan ember is azt tanácsolta neki, hogy fontoljuk meg ezt az egészet, akikben megbízik. Szóval megvitattuk, én pedig az egyetlen ember vagyok, aki minden korábbi Megadeth-taggal jó viszonyt ápol, így azt mondtam: egy próbálkozást mindenképpen megér a dolog, de mielőtt bármit is csinálunk, találkozzunk Nickkel, és így is történt, Dave kaliforniai stúdiójában jöttünk össze."

Ez volt az a híres próba, amelynek felvétele a netre is kikerült – a két Dave azonban nem volt maradéktalanul elégedett. „Sokat nevettünk, jó móka volt, de zeneileg sem Dave, sem én nem győződtünk meg azt illetően, hogy ez lesz a Megadeth sztorijának következő fejezete. Visszatérni és kaszálni egyet rövid távú dolog lenne, és a rajongók azonnal át is látnának a szitán. Ebben a szakmában soha nem szabad valamit csakis a pénzért csinálni. Foghatsz olyasmibe, ami pénzt hoz, de ha művészi döntésekről van szó, soha nem lehet kizárólag az anyagi oldal a mérvadó. Olyan ez, mint a filmes folytatásoknál: tudjuk, hogy anyagilag megéri, de ezek a filmek nagyon ritkán sikerülnek annyira jól, mint az első rész. És nehéz is összehozni ezeket a dolgokat, hiába gondolja mindenki azt, hogy csak fel kell hívnunk a régi arcokat, és minden tök jó lesz, ugyanolyan, mint 1992-ben. Az emberek változnak, és a játékstílusuk is változik."

Mustaine és Ellefson ezután januárban, a NAMM zenei vásáron leült Menzával és Marty Friedmannel is. „Megint őszinte leszek: Dave ott is olyannyira nyitott volt erre az egészre, mint még soha azelőtt, és megpróbálta összehozni a dolgot. És ha bárki is rossz zsaru volt ebben a történetben, hát az én vagyok. Most a változatosság kedvéért hagytam, hogy Dave legyen a jó zsaru, úgyis mindig őt fikázza mindenki mindenért... Tényleg megvizsgáltunk minden lehetőséget, hogy miként lehetne működtetni ezt az egészet, de aztán úgy sétáltunk ki Dave-vel a találkozóról, hogy azt mondtuk: nem hinnénk, hogy összejön. Nekünk pedig őszintének kell lennünk magunkkal, és a Megadeth nevet is óvnunk kell. A kreatív korszakunk még nem ért véget, még mindig van bennünk zene, nem vagyunk nosztalgiacsapat, akik kizárólag a dicsőséges régi idők dalait játsszák."

A Megadeth jelenleg Chris Adlerrel és az említett Kiko Loureiróval dolgozik az új albumon. „Chris hihetetlenül fasza dobos, és mindenki hallja majd, mennyire másként játszik ezen a lemezen, mint a Lamb Of Godban. Mondtam neki, hogy ez egy jó lehetőség számára arra, hogy szélesítse a látóterét, és több legyen annál, mint ahogyan mindenki ismeri őt a blastbeatekkel meg a Lamb Of God-féle megoldásokkal. Zeneileg nagyszerű döntésnek bizonyult, és az ő dobolásával bizonyos új irányokba is fejlődni tudtunk. Kikóról pedig már novemberben is tudtam, hogy nagyszerű gitáros és zenész, de hogy ennyire jó...Bejön a helyiségbe, és annyit mond: az ott egy gisz volt. Mi meg: miről beszélsz? Mire ő: az imént hallott nyolcvanöt hang közé egy gisz is belekeveredett. Dave-vel már úgy vagyunk vele, hogy utáljuk ezt a csávót, egyszerűen túl jó, vigye el innen valaki... Sok nagyszerű zenésszel játszottunk már együtt, és nyilván oka van annak, hogy éppen Marty Friedmant szerették annyira az emberek a Megadethben. Marty tényleg rányomta a saját bélyegét a hangzásunkra, és úgy változtatta meg a zenekart, hogy attól minden szempontból jobbak lettünk. Miután elment, csak lestünk, hogy honnan szerzünk még egy olyan csávót, aki képes lesz valami hasonlóra. És őszintén szólva most azt gondolom, Kiko lesz ez az ember."

Noha Adler júliustól az új Lamb Of God-lemez kapcsán is igen elfoglalt lesz, Ellefson elárulta: a jelenlegi megállapodás szerint igyekeznek majd úgy megoldani a dolgokat, hogy velük is játszhasson. A két banda zsúfolt turnészokásait ismerve ez aligha lesz egyszerű feladat. „Chris azt mondta, hajlandó ahhoz igazítani a naptárát, hogy élőben is felléphessen velünk, de simán lehet, hogy egy buli után azt mondja, ennyi volt, többször nem akarja már. Majd idővel meglátjuk, mi sül ki ebből, de a cél mindenképpen az, hogy ő is annyit játszhasson velünk, amennyit csak lehetséges. Az új lemez megjelenési időpontján még mindig csak gondolkodunk, és már szerveződik pár koncert is, de ezek nem feltétlenül kötődnek a megjelenéshez. Koncertezhetünk úgy is, hogy a lemez még nem jött ki..."

 

Hozzászólások 

 
+2 #17 Jézus 2015-06-03 19:49
Tényleg kurvára idegesítő már ez a sok elméletgyártás, de persze még mindig elmondja mindenki a véleményét :D
Szerintem amúgy Firedmannel nemcsak a lóvé volt a gond, hatalmas reklámértéke lett volna, ha visszamennek Menzával. Egyszerűen már nem bontakozhatott volna ki annyira, mint húsz éve. Nagy neve van, szólóban is keres eleg, mire lenne neki jó, hogy (akár egy valag pénzért) feljátsszon 5-6 szólót a Mustaine által megírt dalokra, amikhez semmi köze, és így valószínűleg ugyanannyira lesznek rajta Holy Wars kaliberű darabok, mint a Super Collideren. Egy ilyen albumhoz adva a nevét csak veszítene, bármennyit is kapna a session-munkáért.
Idézet
 
 
-3 #16 Venomádi 2015-06-03 00:02
Padden végre gitárt fogott, szakállat termesztett az arcára, és szerintem így elég vagány volt a történet. Dehát ez van. Az új számok mindenesetre beszarattak. Libabőrök.
Idézet
 
 
-12 #15 homme 2015-06-02 23:28
Mustaine a legköcsögebb zenész!!!
Idézet
 
 
-3 #14 kamikaze 2015-06-02 23:00
Idézet:
De, a lelécelésre írtam. Az Annihilator az egyik legnagyobb kedvencem, de Paddent sosem tudtam megszeretni. Valahogy nem illik a hangja a Waters dalaihoz szerintem.
Részemről ez az elmúlt évek egyik legjobb híre!

Oké, akkor bocs, félreértettem. Csak két napja már a Wheels of Steel kommentjei között is ,,készülődött"! :D
Idézet
 
 
-4 #13 Kiss Gábor (Shock!) 2015-06-02 22:41
Szerintem KG. nem a kilépésre írta azt, hogy végre, hanem az Off után következő második mondatodra! :D
Hatalmas!

De, a lelécelésre írtam. Az Annihilator az egyik legnagyobb kedvencem, de Paddent sosem tudtam megszeretni. Valahogy nem illik a hangja a Waters dalaihoz szerintem.
Részemről ez az elmúlt évek egyik legjobb híre!
Idézet
 
 
-1 #12 kamikaze 2015-06-02 21:38
Idézet - Venomádi:
Idézet:
.
Off: Amúgy Padden kilépett az Annihilatorból, és már vannak snittek az új számokból. Beszarok ezen.



VÉGRE!!!




Szerintem KG. nem a kilépésre írta azt, hogy végre, hanem az Off után következő második mondatodra! :D
Hatalmas!
Idézet
 
 
+1 #11 valarmorgulisz 2015-06-02 21:36
Idézet - pth0mas:
Én azt nem értem,ha Friedman nemet mondott,attól még Menza lehetett volna a dobosuk.Miért nem válik be soha sehol ez a fickó?Tudom unalmas már ezredszer leírni,de utána nem sok sót nyalt meg dobosként senki a 'deth-ben,szerintem.


Mert csak akkor lett volna izgalmas a sztori, ha MIND a négy tag visszatér, de Marty nem hiszem, hogy ment volna, főleg, mert nem buta ember (=ismeri Dave minden hülyeségét) és mert ő nem az az "éhes" zenész (= nem csak a pénz, hanem a zene kreativitása is mozgatja nagyban).

Azt sem igaz, hogy Menza óta senki nem volt kiemelkedő. Szerintem Vinnie Colaiuta éppenséggel rohadt jó dobos. Az egyetlen, aki felnőtt Garyhez a deth' életműben. Menza tudását megszépíti az A 3 lemez, ami egyébként kb. a magnum opusuk.

Ne szivassatok, hogy Padden lelécelt :O az egyetlen, akit csíptem és jó lett volna hallani októberben élőben :/
Idézet
 
 
-1 #10 Venomádi 2015-06-02 21:15
Idézet:
.
Off: Amúgy Padden kilépett az Annihilatorból, és már vannak snittek az új számokból. Beszarok ezen.



VÉGRE!!!

Én nem örülök neki. Végre egy erős lemezig eljutottak, csak addig nyüstölték, aztán csók. Az All fou You-t leszámítva nekem bejönnek a Padden-érás lemezek, játszogatom is őket. De lehet, hogy megérezte hogy itt a csúcs ebben a bandában és dobbantott. Mindenesetre sajnálom a dolgot, Jeff Waters a mindenható ezután is, de már hallatszott az utóbbi időben is a hangján, hogy dohányzott az elmúlt 25 évben.
Idézet
 
 
+1 #9 Kiss Gábor (Shock!) 2015-06-02 20:51
.
Off: Amúgy Padden kilépett az Annihilatorból, és már vannak snittek az új számokból. Beszarok ezen.


VÉGRE!!!
Idézet
 
 
-1 #8 queensryche999 2015-06-02 19:57
@ saszi
@kamikaze

+1
Idézet
 
 
+3 #7 Venomádi 2015-06-02 18:31
Igen, az United Abominations után is kellett egyet villantani Broderick-kel és véleményem szerint az Endgame etalon anyag, legalább is az utóbbi majdnem 20 évet nézve a legjobb.
Idézet
 
 
+4 #6 kamikaze 2015-06-02 18:02
Idézet - saszi:
Marty egyszerüen túlnőtt a zenekaron.

Már a Megadeth előtt sem volt kispályás, ha megnézed amit előtte (és utána) csinált, simán lejön, hogy azokban az években volt zeneileg a legjobb, amikor a saját feje után ment. Ez nem semlegesíti azt, hogy pl. a Rust in Peace is über, de akkor Mustaine még hagyta kibontakozni. A gitározása miatt talán egy kicsit tartott is tőle, a korabeli interjúkban többször elmondta, hogy nagyon sokra tartja. És az évek során mégse vette be igazi társnak, amibe a banda üzleti oldala is beleszámít. Ennek oka talán Friedman habitusában keresendő, ő szerintem kb. olyan lehet, mint Randy Rhoads volt. Egy kistermetű és nagyon szerény gitáros csávó, aki jóval átlagon felüli elméleti és technikai tudással, plusz egyéni stílussal rendelkezik. Most valószínűleg meg is kérte az árát, igaza van.
Az új 'deth ettől függetlenül izgalmas lesz. Loureiroval friss vér került a csapatba, és ha Dave jó passzban szerezte a dalokat és hagyta őt nyomulni, bízhatunk egy jó lemezben. Ilyen tagcserék után általában összekapják magukat a zenészek, így remélhetőleg a főnök rágyúrt az énektémákra is. :)
Egy Endgame szintű anyaggal kiegyeznék.
Idézet
 
 
+4 #5 Venomádi 2015-06-02 16:44
Sokkal jobb ez így. Nem érződött volna az a csapatmunka, mint 20 éve, abban is biztos vagyok.
Off: Amúgy Padden kilépett az Annihilatorból, és már vannak snittek az új számokból. Beszarok ezen.
Idézet
 
 
+9 #4 saszi 2015-06-02 16:03
Az én magánvéleményem , hogy Marty egyszerüen túlnőtt a zenekaron. Ő azt csinál, amit akar. Miért akarna béklyókat maga köré? Minden lemeze zseniális, azóta is hogy elment a Megadethből. Igaz nem mindet könnyű befogadni. De vannak elegen, akik be tudják.
Idézet
 
 
+6 #3 Draveczki-Ury Ádám 2015-06-02 10:41
Idézet - pth0mas:
Én nem úgy hallottam a videón,hogy Menza-nak változott volna a játékstílusa.Azt nem értem,ha Friedman nemet mondott,attól még Menza lehetett volna a dobosuk.Miért nem válik be soha sehol ez a fickó? Tudom unalmas már ezredszer leírni,de utána nem sok sót nyalt meg dobosként senki a 'deth-ben,szerintem.

Két exdrogos mellé egy harmadik lehet, hogy sok lenne. :) Emellett Menza önálló videói az utóbbi évekből, hát, nem is tudom. Nem vagyok dobos, de nem éppen arról győztek meg, hogy csúcsformában van. A magánvéleményem egyébként az, hogy Friedman túl sok pénzt kért, és ennyi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.