Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Mike Starr, az Alice In Chains volt basszere

Mike StarrAlig pár héttel legutóbbi, drogos ügyből fakadó őrizetbe vétele után holtan találták Mike Starrt, az Alice In Chains korábbi basszusgitárosát. A 44 éves muzsikus holttestére Salt Lake City-i otthonában leltek rá a rendőrök. A tragédia pontos oka egyelőre nem ismert, de a basszer hosszú évek óta súlyos drogproblémákkal küzdött.

Mike Starr az Alice In Chains 1987-es alapításától fogva egészen 1993-ig a banda tagja volt, ő játszott a debütáló Facelift lemezen, a Sap EP-n és a zenekar csúcsalkotásán, az 1992-es Dirt-ön is. Olyan dalok társszerzője volt, mint az It Ain't Like That, a Confusion vagy a Rain When I Die.

1993-as kirúgását a zenekar akkor eltérő elképzelésekkel magyarázta, a hivatalos indok szerint ők még turnézni szerettek volna, Starr azonban inkább hazafelé akarta venni az irányt. Maga az érintett ugyanakkor később azt mondta, drogproblémái miatt repült a bandából, melyek ekkorra már teljesítményére is rányomták bélyegüket. Mike utána rövid ideig az egykori Badlands frontember Ray Gillennel zenélt a Sun Red Sun formációban, de az énekes halála gyorsan véget vetett a zenekarnak, első és egyetlen lemezük csak két évvel később, 1995-ben jelent meg.

Starr a 2000-es évek második felében szerepelt a VH1 Celebrity Rehab With Dr. Drew című valóságshow-jában, melyben hírességek elvonó utáni életét követik nyomon. A basszusgitárost februárban ugyanakkor ismét tiltott szerek birtoklásáért állították elő Salt Lake Cityben. Ezt megelőzően is számos összeütközése volt a törvénnyel, 1994-ben egy hónapot börtönben is töltött drogbirtoklásért.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.