Shock!

július 12.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Joe Payne, a Nile és a Divine Heresy volt basszusgitárosa

Mindössze 35 éves korában meghalt Joseph Payne. A basszusgitáros korábban többek között a Nile és a Divine Heresy sorait is erősítette.

0126payne

A napokban, egyelőre ismeretlen okokból elhunyt Joseph Payne. A basszer 2005 és 2007 között – tehát roppant fiatalon – a Nile sorait erősítette, majd később a Dino Cazares által alapított Divine Heresyben játszott egészen 2011-ig. Halálhírét egykori zenésztársai is megerősítették.

„Joe nagyszerű barát volt, kiváló zenekari tag és hihetetlen zenész", írta Cazares. „Habár a Divine Heresyben basszusgitározott, óriási gitáros is volt egyben. A Nile-ban figyeltem fel rá, és egyből azt mondtam: nekem kell ez a srác a csapatomba. Már amikor aznap először beszélgettem vele, nyilvánvalóvá vált számomra, mennyire remek arc. Vicces, barátságos személyiség volt, sokan szerették, és ő is szerette a rajongókat, a turné során megismert embereket. Akkor sem panaszkodott soha, amikor nehéz volt a helyzet. Mindig, mindenkinek segítségére volt, és szétmelózta a seggét a csapatban, én pedig nagyra értékeltem, hogy ilyen." „Joe igazi testvér és zenésztárs volt a szó minden értelmében", emlékezett rá Karl Sanders. „Minden este 110 százalékos teljesítményt nyújtott a színpadon, tele volt pozitív lelkesedéssel, és roppant pozitív kisugárzással rendelkezett."

Payne az utóbbi éveket visszahúzódva, underground bandákban játszva töltötte, legutóbb akkor lehetett róla hallani, amikor 2012-ben őrizetbe vették egy marihuána-csempészeti ügyben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.