Shock!

február 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Joe Payne, a Nile és a Divine Heresy volt basszusgitárosa

Mindössze 35 éves korában meghalt Joseph Payne. A basszusgitáros korábban többek között a Nile és a Divine Heresy sorait is erősítette.

0126payne

A napokban, egyelőre ismeretlen okokból elhunyt Joseph Payne. A basszer 2005 és 2007 között – tehát roppant fiatalon – a Nile sorait erősítette, majd később a Dino Cazares által alapított Divine Heresyben játszott egészen 2011-ig. Halálhírét egykori zenésztársai is megerősítették.

„Joe nagyszerű barát volt, kiváló zenekari tag és hihetetlen zenész", írta Cazares. „Habár a Divine Heresyben basszusgitározott, óriási gitáros is volt egyben. A Nile-ban figyeltem fel rá, és egyből azt mondtam: nekem kell ez a srác a csapatomba. Már amikor aznap először beszélgettem vele, nyilvánvalóvá vált számomra, mennyire remek arc. Vicces, barátságos személyiség volt, sokan szerették, és ő is szerette a rajongókat, a turné során megismert embereket. Akkor sem panaszkodott soha, amikor nehéz volt a helyzet. Mindig, mindenkinek segítségére volt, és szétmelózta a seggét a csapatban, én pedig nagyra értékeltem, hogy ilyen." „Joe igazi testvér és zenésztárs volt a szó minden értelmében", emlékezett rá Karl Sanders. „Minden este 110 százalékos teljesítményt nyújtott a színpadon, tele volt pozitív lelkesedéssel, és roppant pozitív kisugárzással rendelkezett."

Payne az utóbbi éveket visszahúzódva, underground bandákban játszva töltötte, legutóbb akkor lehetett róla hallani, amikor 2012-ben őrizetbe vették egy marihuána-csempészeti ügyben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.