Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhagyott város: megjelent és végighallgatható a Beyond új nagylemeze

Elhagyott város címmel a Shock! hasábjain debütál a Beyond új nagylemeze. A gyöngyösi gyökerekkel rendelkező thrashereknek ez a második albuma a 2016-os feléledés óta.

0415beyond

A GrundRecords gondozásában jelenik meg április 15-én, azaz a mai napon a Beyond új albuma, az Elhagyott város. Az album a vírushelyzet miatt első körben sajnos csak online érhető el, de később CD-n is megjelenik, és most nálunk lehet először meghallgatni.

Az album végleges dallistája az alábbi:

beyond1_c01. Írj egy levelet az égbe
02. Tömik a fejed 2
03. Mint egy elhagyott város
04. Álhírekből élek
05. Éhbér
06. Az utolsó csikkek
07. Megfojtanál egy kanál vízben
08. 18 óra munka
09. Hogyha a felhők fölött élnék
10. Csak Norrisz
11. Nekünk itt még dolgunk van
12. Háború
13. Készülj a pokolra

„A lemezt 2018 decemberében kezdtük el készíteni” eleveníti fel a csapat utóbbi éveit Parajdi Tamás énekes/gitáros. „Első körben 2019 szeptemberében készült el az anyag. Akkor ezt késznek hittük, de nem így volt. Itt történt egy torokbevérzésem egy próbán, amely miatt nem folytathattuk a zenénket úgy, ahogy ezt eddig tettük. Az ének túl erős volt, lazítanunk kellett a gyeplőn. Itt egy megoldás kínálkozott még, hogy egyáltalán folytatni tudjam az éneket, mégpedig az ének dallamossá tétele, legalábbis bizonyos százalékban. Készült egy új verzió az Írj egy levelet című számból. Kicsit féltünk a reakcióktól, mert itt már többszólamos éneket alkalmaztam, ami elég régóta távol állt a zenekar megszokott vonalától. Ezt a videót szét is terjesztettük, és vártuk, milyen fogadtatása lesz. Meglepően jó volt. Nem is volt kérdés, hogy ez az irány jó irány lesz a Beyond számára.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 pumpika666 2020-04-15 21:36
huhhh, én leragadtam a 94-es clawfinger koppintás lemeznél, ami azzal együtt is nagyon zseni volt
Idézet
 
 
#2 Jézus 2020-04-15 20:09
A dalszövegek szempontjából egyetértek az előttem szólóval, habár nem tudom mennyire vette ironikusra a teljes album szövegvilágát a zenekar. Ha teljesen, akkor sem jött át a dolog. Amúgy a híres amcsi, vagy épp német thrash zenekarok sem kaptak még irodalmi Nóbelt dalszövegért, elég csak az általam olyannyira imádott Kreator új albumát felhozni az oviban is ciki sátános dalszövegekkel. Azokhoz képest az új Beyond egyenesen Bob Dylan. Nem mondom, hogy nincsenek thrash zenekarok kiváló dalszövegekkel, mert akadnak bőven, de sajnos nem ez a többség. A hallgatónak az kell, hogy odabasszon a zene, semmi egyéb.


Ellenben zeneileg, vokálilag szerintem teljesen rendben van az album, a vokál megváltoztatása jó húzásnak bizonyult, nekem teljesen bejön a dolog!
Idézet
 
 
#1 Xanadu 2020-04-15 15:56
Ez valami rettenet! Kemény, hogy egy '82-ben alakult banda 2020-ban még itt tart csupán. Csak Norrisz, mi? Hú, b+! Mindjárt be is teszek egy kis Death Angelt, hogy rendes thrash-t halljak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.