Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Együtt érkezik Budapestre a Batushka és a Hate

0215bathateSikeres észak-amerikai turnéja után ismét Európát zarándokolja végig sötét zenei miséivel Lengyelország okkultmetál-párosa, a Batushka és a Hate. Budapesten március 2-án lépnek fel a Barba Negrában, a Summoner's Circle és a Paradise in Flames kíséretében.

A Lengyelországban indult Batushka zenekar mára igazán bizarr látványossággá vált. Fellépéseik mindenkire nagy hatással vannak, hiszen nem csak egyszerű black metal koncertekről van szó, hanem igazi, színpadias „fekete liturgiáról". Maga a cirill betűkkel is használt zenekari név (БАТЮШКА, ejtsd: bátyuska) is a keleti keresztény vallásra utal, hiszen az apát is jelentő kifejezés egyben az ortodox egyház papjainak megszólítása.

A szintén lengyel Hate blackened death metal zenét szállít, amelyekben a blaszfémia keveredik ősi szláv mondák történeteivel. A több mint harminc éve alakult banda nótái élőben érvényesülnek igazán, és az elmúlt években az is kiderült, a hogy a közönség remekül fogadja a Hate és a Batushka párosát a közös turnékon.

A lengyeleket ezúttal egy doom, death, black és progresszív metal elemeket ötvöző amerikai csapat, a Summoner's Circle, és egy brazil black metal banda, a Paradise in Flames kíséri el Budapestre, ahol március 2-án játszanak a Barba Negra Blue Stage-en. Részletek a koncertről itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.