Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egyszerűen nem beszélünk egymással, inkább hagyjuk, hogy a zene beszéljen”

Ugyan komoly problémák merültek fel az utóbbi időben a Journey környékén, a zenekar végül képes volt zárójelbe tenni a nézeteltéréseket, és nyáron nagyszabású amerikai turnéra indulnak a Def Lepparddal. Neal Schon szerint a megoldás voltaképpen nem is olyan bonyolult...

0122jrny

Ötvennyolc koncertes turnét jelentett be a Journey és a Def Leppard, amely május végén indul, és egészen októberig tart. Mindez akár meglepő is lehet, hiszen a Journey tavaly nyáron eléggé szétesni látszott, miután Jonathan Cain billentyűs, Arnel Pineda énekes és Ross Valory basszer az aktuális turné végén ellátogatott a Fehér Házba, konkrétan a sajtórészlegre, ahol a média képviselői le is fotózták őket, és erről előzetesen – állítólag – nem értesítették a csapat alapító főnökét, Neal Schont. A feszkónak ráadásul már előzményei is voltak,

A zenekar tehát mégis felülemelkedett a gondokon, és Schon mesélt is a történtekről egy friss interjúban. „Nem igazán viszály volt ez az egész", szögezte le a gitáros a Q103 rádióban. „Egyszerűen csak megfogalmaztam egy véleményt arról, hogy honnan jöttünk, és hogyan működünk zenekarként. Ezt pedig a legtisztább igazságot tartalmazta. Régebben játszom itt, mint bárki, és mindig is egyetértettünk abban, hogy a politikát vagy a vallást nem keverjük össze a zenével, és tartottuk is magunkat ehhez. Rettenesen frusztrált, hogy senkivel sem tudtam beszélni erről, még a menedzsmentünkkel sem, így aztán kivittem az ügyet a közönség – a rajongóim – elé, hogy mondják el ők is, mit gondolnak. Ami aztán nagyon érdekesen sült el, mert láttam, hogy a rajongók gyakorlatilag száz százaléka pontosan megértette, mi a bajom, és azt is, hogy itt nem csak valami kis nézeteltérésről beszélünk, hanem valami komolyabbról. A Journey-t én alapítottam sok-sok évvel ezelőtt, '72 végén, egyedül én tartottam ki mellett ennyi éven át, és mindig én hoztam meg a végső döntéseket az éppen ott lévő többi taggal, az esetleges új emberek kiválasztásáról is. Ha valaki elviszi a Lamborghinidet vagy a motorodat, amivel utána mindenfélét csinál, de neked nem szól róla, az nincs rendben. Ennyi itt a lényeg."

Amikor megkérdezték, miként hozták vissza a zenekart a mélypontról, Neal őszintén válaszolt: „Egyszerűen nem beszélünk egymással. Hagyjuk, hogy a zene beszéljen. A rajongók miatt vagyok itt: minden évben miattuk és a nagyszerű dalok miatt indulok neki zenélni. Ami a többit illeti, az emberek más irányokat vesznek az évek során, és ezzel nem tudok mit csinálni. Ez így működik. Én mindenesetre ott leszek a színpadon, és mindent beleadok majd a koncertekbe."

 

Hozzászólások 

 
#6 sanyi 2018-01-23 12:01
Sziasztok!
A szerkesztőséghe z és az olvasókhoz fordulok: a decemberi Def Leppard bulik egyikére megy valaki, mert becsatlakoznék, ha van hely és nem probléma. Ugyanis a baráti körömben csak én vagyok úgy oda a bandáért, hogy utaznék is. Amíg kitart a sör, addig nem szokott velem gond lenni :)
sanyi902@freema il.hu
Idézet
 
 
#5 bogar 2018-01-22 22:19
Tényleg nem a legszimpatikusa bb nyilatkozat, de hány olyan zenekart láttunk már, ahol a tagok csak a színpadon találkoznak.
Idézet
 
 
+2 #4 Stuck Mojo 2018-01-22 14:08
Nem baj. A RATT is szinpadra lepett Pearcyvel es Blotzzal.
A koncert szar volt de a feeling ott volt nagyon.
En kimondottan elveztem.
Idézet
 
 
+2 #3 frontiers 2018-01-22 13:14
Azért azt is megkérdezhetné tőle valaki, hogy miért ő maradt az egyetlen eredeti tag?

Ilyen szempontból fura, hogy pont a Def Leppi-vel túrnéznak, ahol pont az összetartásról szól az egész zenekar,
Két éve láttam őket Prágában, majd másnap együtt láttam Joe Eliot-ot és Vivian Campbell-t a Károly hídon nézelődni -sajna mire feleszméltem és közös képet kértem volna tőlük, már elvesztek a tömegben-
Idézet
 
 
+4 #2 bélféregtámadás 2018-01-22 13:00
De a "GEMPÁ"-T AZTAT el rakod mi te vén g............................................................................................ci?Undoritto hogy ezek a szar.........ázik feszt gyülilik egy mást s mégiss elő adják hogy barátok ez hol a kiss f...omba fér ösze a metál szelemiségivel?Régen mindenki a brétaj a volt a másikknak s az "erkölcs" miat zenéltek együt meg együt b,..,.........................................................................................szták meg a lányokat is e de most mán csak a face bok előt verik a f..............................................ukat a "b....zui"" sex filmekre ez mi a f....................................om? a dolár töbet ér mint a baj társiaság mi it Kovásznába ezért nem így megy!Nekünk klozetunk se volt csak a kertbe szartam s el ástam de nedm adfom el magam s a test véreimet eggyáltalán ki a f................................t képzel ez magárul e??????????????
Idézet
 
 
+1 #1 Wendiii 2018-01-22 11:20
Ha egy zenekar tagjai között nincs kommunikáció, azért az meglátszik koncert közben is, és a hangulatnak annyi. Lehet, hogy mindenki beleadja az adott buliba a maximumot, de semmit nem ér az egész, ha nincs összevigyorgás. Egy idő után meg az jön le mindenkinek, hogy ezek a tagok szarul érzik magukat a színpadon, egymás társaságában, és keserű szájízt hagy maga után. Akkor inkább ne is csinálják ezt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.