Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egyetlen eredeti taggal megy tovább a Ratt

0924rattIsmét újjáéledt a Ratt, ám hiába tűnik úgy, hogy jogilag tiszta a helyzet, a legendás kaliforniai sleaze/glam-hősök táborának öröme nem lehet maradéktalan: a banda mostani inkarnációjában kizárólag Bobby Blotzer dobos képviseli a régi felállások valamelyikét.

Emlékezetesen lehangoló időszak volt, amikor a 2000-es évek elején jogi csatározások közepette egy ideig két Ratt járta az amerikai utakat, most pedig ismét megosztó korszakra kell felkészülnie az egyik legjobb és legsikeresebb '80-as évek-beli hajmetal-csapat híveinek. Miután Bobby Blotzer dobos az utóbbi években nem volt képes rávenni Stephen Pearcy énekest, hogy visszatérjen a zenekarba, Warren DeMartini gitáros pedig nem akar más frontemberrel turnézni, végül vett egy mély lélegzetet, és a jogi háttér letisztázása után, a Ratt védjegy egyedüli birtokosaként újjáélesztette a csapatot. Blotzer korábban már koncertezett egy Ratt Experience nevű formációval, és most gyakorlatilag ez a banda megy tovább normál Rattként. Így a tagságot kizárólag olyan arcok alkotják, akik közül azelőtt soha senki nem fordult meg a bandában: a fronton Josh Alan énekes (Sin City Sinners) áll, a két gitáros az ismeretlen, mindössze 22 éves Blaze, illetve Doc Ellis (Love/Hate, Sin City Sinners), a basszusgitáros pedig Scotty Griffin (L.A. Guns, Sin City Sinners) lett. Októbertől a banda már Ratt néven turnézik majd Észak-Amerikában.

Indoklása szerint Blotzer eddig is csak azért játszott Ratt Experience-ként, mert a jogi akadályok megkötötték a kezét, de ezek akkor a jelek szerint elhárultak. Arra ugyanakkor nem mernénk fogadásokat kötni, hogy ezt a régi kollégák is így gondolják, főleg, hogy most már Pearcy és DeMartini mellett az utolsó pár koncertre visszatért Juan Croucier basszerrel is számolni kell ezekben a játszmákban. Utóbbi Ratt's Juan Croucier néven alapított a nyáron új bandát, amellyel már koncertezik is Kaliforniában.

A zenekar idén harminc éve megjelent Invasion Of Your Privacy mesterművéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+6 #2 queensryche999 2015-09-24 17:26
Ég a pofám, pedig nyilván semmi közöm nincs a kialakult helyzethez azt leszámítva, hogy imádom a Ratt-et. (Ezen még az sem változtat, hogy ekkora balfaszok és képtelenek megegyezni. A klasszik lemezek, valamint a 2010-es 'Infestation' érdeme elévülhetetlen.)

A fenti hír jól összefoglalja az elmúlt 1-1,5 év történéseit. Egy patthelyzet alakult ki több tagnak köszönhetően, de elsősorban Warren passzivitása miatt. Blotzer pedig - mivel egyrészt nem akarta veszni hagyni a Ratt-et, másrészt szeretné zenéléssel tölteni az aktív dobos-évek hátralévő részét (56 éves) - emiatt döntéskényszerb e került. Én sem örülök a végkifejletetne k, a sztorit ismerve ugyanakkor megértem a döntését. Végig azon az állásponton volt, hogy gyerünk, vigyük a Ratt-et, csináljunk lemezt - ha kell, akkor a híresen megbízhatatlan, kezelhetetlen, folyton ki-be lépő és a koncerteken siralmas teljesítményt nyújtó Stephen nélkül. Nem jött össze, nem talált meghallgatásra a kérése, így meglépte azt, ami sokaknak (beleértve engem) nem szimpatikus, ugyanakkor tökéletesen meg lehet érteni az ok-okozati összefüggést. Ja és mielőtt valaki begépeli: nem ebből fog meggazdagodni, nem a pénzt kell első helyre tenni, mint "motivációs erőt". Főleg nem 2015-ben, a Ratt jelenlegi állapotában. Láttam koncertvideókat a mostani felállással és azt kell mondjam csont nélkül, érzéssel hozzák a dalokat.
Ja és végre ki vannak énekelve a hangok... ;)

www.youtube.com/watch?v=mbXb0dB7PQg
www.youtube.com/watch?v=a4sgU-gmPwE
www.youtube.com/watch?v=2L_KO7fVtQM
www.youtube.com/watch?v=VvKzwKt38AQ

Más kérdés, mi lesz a Ratt jövőjét illetően lemezfronton? Hiteles Ratt-dalokhoz ugyanis elsősorban Warren, Juan és ma már Carlos is kellenének...

Aki kíváncsi Bobby álláspontjára:

www.blabbermouth.net/news/revamped-ratt-to-embark-on-re-invasion-tour/
Idézet
 
 
+7 #1 homme 2015-09-24 11:34
Lófasz ez, nem Ratt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.