Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy zenekarban Portnoy, Sheehan, Sherinian, Bumblefoot és JSS

Egy ideje suttogtak már egy bizonyos rejtélyes Mike Portnoy-projektről, és most végre lehullott a lepel: a Sons Of Apollo névre hallgató bandában Billy Sheehannel, Ron „Bumblefoot” Thallal, Derek Sheriniannel és Jeff Scott Sotóval zenél együtt a Dream Theater volt dobosa.

0801soa

A sok szupergroup közepette az ember már lassan fel sem kapja a fejét egy-egy újabbra, de az InsideOut istállójába szerződött Sons Of Apollóra mindenképpen érdemes lesz odafigyelni: a zenekarban két ex-Dream Theater-muzsikus, Mike Portnoy dobos és Derek Sherinian billentyűs egyesítette erőit Billy Sheehan basszerrel (Mr. Big, The Winery Dogs), Ron „Bumblefoot” Thal gitárossal (ex-Guns N’ Roses) és Jeff Scott Soto énekessel. A zenekar első nagylemeze Psychotic Symphony címmel jelenik meg október 20-án. „Derekkel már nem sokkal azután összejöttünk, hogy 2010-ben otthagytam a Dream Theatert”, mondja Mike. „Összehoztunk egy instrumentális bandát Billy Sheehannel és Tony MacAlpine-nal (ez a csapat Budapesten is fellépett – a szerk.), és nagyon jó volt ismét vele dolgozni. A turné óta nyaggatott vele, hogy alapítsunk össze egy igazi, eredeti, ténylegesen működő bandát is, csak sosem volt megfelelő az idő, mert túl sok minden mással kellett foglalkoznom közben. De most végre elérkezett az alkalom, és létrehoztuk a dolgot. És ez tényleg egy zenekar. Billyvel pedig ott vesszük fel a fonalat, ahol a The Winery Dogsszal letettük, azután ez számunkra a következő teljes munkaidős állás. Ezzel most nem azt mondom, hogy a The Winery Dogs feloszlott, mert nem, csak szünetet tartunk. Ez a csapat viszont most beindul, és 2018-ban körbeturnézzuk vele a világot. Ez most mind az ötünk számára a fő prioritás.”

A zene az ígéretek szerint modern, de velejét tekintve old school lesz, és a virtuóz megoldások mellett igazi rock’n’rollt játszanak, amelyben a Dream Theater technikássága keveredik a Van Halen, a Deep Purple vagy a Led Zeppelin groove-osságával. Egy rövid előzetes már meg is tekinthető tőlük a lemezhez.

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 lambertkoma 2017-08-02 12:34
Úgy hallom Bumblefoot elengedi magát
Idézet
 
 
#6 iLane 2017-08-01 23:36
Mi a szentséges atyaúristen az a hangszer ott Sheehan kezében??
Idézet
 
 
#5 RobertThorn 2017-08-01 20:42
Öröm hallani, hogy megint milyen Falling Into Infinitysen szól a dobhangzás - ha már így Derekkel megint lemezt készít :D

Egyébként várjuk ki a lemezt, hogy mi lesz belőle, mert ez az előzetes csak két percet mutat a - ez persze csak tipp, de ezekben a körökben általában nem a szarral gurítás dívik: - várható hetvenből, de nem tartom kizártnak, hogy a SOA ősszel kiadja azt a DT lemezt, amit már egy ideje várunk..
Idézet
 
 
+3 #4 bogar 2017-08-01 20:20
A progresszív Dead Daisies! :-)

Azt gondolom, hogy Mike kikalandozta magát és most hazai pályán kever le egy sallert a Dream Theater-nek!
Idézet
 
 
+1 #3 nikfisz 2017-08-01 18:40
KOMOLY!!!
Idézet
 
 
+3 #2 Gurgi 2017-08-01 15:55
Portnoy bármihez nyúl, értékes lesz. Sotonak is jól áll ez a progosabb vonulat, kíváncsian várom a lemezt!
Idézet
 
 
+5 #1 Kondi István 2017-08-01 15:48
Azta!!! Mikey nem viccel. Ő, Sheehan, Soto, Sherinian meg Bumblefoot!!!! Lemez októberben!! Nagyon várós!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.