Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy underground legendával tér vissza a Ten

Stormwarning címmel február 18-án érkezik a brit Ten kilencedik stúdióalbuma a Frontiers gondozásában. Gary Hughes énekes és egykor szebb napokat látott melodikus hard rock/AOR csapata magához képest fajsúlyos anyagot ígér, és ezt alátámasztandó a dobok mögött egy igazi underground metal legenda, a Fates Warning egykori mestere, Mark Zonder ül.

A Ten a '90-es évek második felében bukkant fel, és szélsebesen lett vezetője annak az underground dallamos hard rock mozgalomnak, ami akkoriban Európában kibontakozott az MTM és a Frontiers kiadók hathatós segítségével. A csapat 1996-os The Name Of The Rose lemeze kétségtelenül ott volt a korszak legkiemelkedőbb anyagai között a műfajban, de Gary Hughes később is letett az asztalra pár olyan etalon albumot, mint például az 1999-es Spellbound vagy a 2000-es grandiózus konceplemez, a Babylon. Később Gary sajnos kissé elaprózta magát, és a futószalagon szállított sorlemezek, szólóanyagok, ilyen-olyan projektek áradatában a Ten is beleszürkült a tucatformációk özönébe. A banda ekkoriban egyébként még Magyarországra is eljutott, a 2002-es Summer Rocks fesztiválon játszottak. Utolsó anyaguk 2006-ban jelent meg The Twilight Chronicles címmel, és egészen idén nyárig nem lehetett tudni, egyáltalán lesz-e még valaha folytatása.

Az új Ten anyag Gary bevallása szerint leginkább a banda legkeményebb korszakát, a Spellbound lemezt idézi majd, meg persze olyan alapműveket, mint a Rainbow Difficult To Cure-ja, a Whitesnake 1987-je vagy Gary Moore Run For Coverje. A klasszikus érához való visszakanyarodást hivatott jelképezni az is, hogy a borítót az a Luis Royo készíti majd, aki a '99-es és 2000-es anyagok külcsínjéért is felelt. A Ten jelenlegi felállásában John Helliwell és Neil Fraser gitároznak, Mark Sumner basszusgitározik és Paul Hodson felel a billentyűkért, a dobtémák pedig – egyelőre szigorúan session-jelleggel – az egykori Fates Warning gőzkalapács, Mark Zonder szürkeállományát dicsérik. Az album producere a Pink Cream 69 basszer Dennis Ward volt.

Az öt év szünet után érkező Stormwarningra a következő dalok kerülnek fel:

01. Endless Symphony
02. Centre Of My Universe
03. Kingdom Come
04. Book Of Secrets
05. Stormwarning
06. Invisible
07. Love Song
08. The Hourglass And The Landslide
09. Destiny
10. The Wave

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.