Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy új dalt mindenképp ír a Helloween Kiskével és Hansennel

A Helloween Pumpkins United turnéja az idei év egyik legnagyobb metaleseménye. Michael Weikath gitáros egy friss interjúban beszélt a körútról, és elárulta: elképzelhető, hogy stúdiófelvételt is készítenek a körútra visszatérő Kai Hansennel és Michael Kiskével.

0208helloween

Egyelőre mindenki a koncerteket várja a Pumpkins United turnéra hétfősre bővült Helloweentől, Michael Weikath gitáros azonban a Metal Journalnek elárulta: gondolkodnak némi közös stúdiómunkán is. „Van egy elképzelés, amely szerint legalább – legalább – egy dalt készítünk így együtt”, mondta a gitáros. „Én személy szerint úgy gondolom, többet kellene csinálnunk: egy EP-t, vagy valami hasonlót. De először is elég sok mindent át kell vennünk és ki kell próbálnunk az őszi turnékezdésig. Szerintem jól összegezné a dolgokat, ha születne egy friss dal is, mutatva, hogy ismét itt vagyunk. Pontosan ez az, ami most a tervekben szerepel: egy nóta. De fogalmam sincs, milyen formában jöhetne ki ez: bakeliten, CD-maxiként, vagy simán csak az iTuneson, a Facebookon, a honlapon letölthető számként. Nem tudom. A dal még nem készült el, hiszen más felkészülési fázist igényel az ilyesmi. Majd átgondolom, milyen ötleteim gyűltek össze, a dalhoz pedig tényleges közös munkára lenne szükség. Viszont ez hosszú út. De az ötleteket már gyűjtjük, és megy az agyalás. Lehet, hogy Kai Hansen, Deris, Markus vagy én előállunk egy-egy számmal, és ezeket össze lehet majd kombinálni, de az is lehet, hogy valaki hoz egy ötletet, amire mindenki azt mondja: ez kurva jó, nagyon erős, legyen ez. Nem tudom.”

Weikath nem zárta ki annak lehetőségét, hogy mindebből akár teljes nagylemez is készülhetne. „Nem kizárt, de ez azért óriási vállalkozás lenne. Nekem nincs ellene kifogásom, de sokat kívánna mindenki részéről. És akkor ott van az eredeti Helloween-tagok kényelmessége: a három leglustább ember Kai Hansen, Michael Weikath és Michael Kiske. Mind elképesztően kényelmesek vagyunk. Rajtunk kívül senki más, csak mi hárman. Persze Deris is azt állítja magáról, hogy lusta, de igazából baromira nem az.”

Ez egyre érdekesebben hangzik… Az első koncert mindenesetre a mostani állás szerint október 21-én lesz Mexikóvárosban, majd két brazil buli következik Sao Paulóban. Európában novemberben bukkannak fel először, Magyarországhoz legközelebb valószínűleg november 26-án, Pozsonyban játszanak majd az Aegon Arenában.

 

Hozzászólások 

 
+8 #2 Sanctus 2017-02-27 14:17
Idézet - zombee:
Ebből lemez lesz, Derris meg parkolópályára megy, már most látom.


Érdekes lenne, ha parkolópályára menne, mert a Helloween zenéjét az elmúlt másfél évtizedben javarészt ő írta, az interjú alapján Weiki egyértelműen számol is vele...
Persze, Hansen is megírhatja ki tudja hanyadik Priest koppintás albumát (pedig a kilencvenes években mekkora anyagokat tett le az asztalra..), ezúttal épp Helloween név alatt, csak nem látom szükségét, ahogy szerintem ők sem nagyon. Aztán ki tudja...
Az viszont tény, hogy Andi a lehető legrosszabb módon öregedett, hangja már nem nagyon van élőben, így a váltott énektémáknak van létjogosultsága a nettó nosztalgiafakto ron kívül is.
Idézet
 
 
#1 zombee 2017-02-27 13:38
Ebből lemez lesz, Derris meg parkolópályára megy, már most látom.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.