Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy Dead Kennedys-klasszikus már szinte biztosan felkerül a Satyricon készülő feldolgozáslemezére

0626_satyriconA héten jelenik meg a Satyricon új DVD-je, a Live At The Opera, amely a zenekar egy 2013. szeptemberi koncertjét örökíti meg: itt a Norvég Nemzeti Opera kórusával léptek fel egy kortárs zenei fesztiválon Oslóban. A banda ugyanakkor máris a következő dobáson töri a fejét, ez pedig valami olyasmi lesz, amit kevesen várnának tőlük.

Feldolgozáslemezt készít a Satyricon. A hírt a banda dobosa jelentette be, és egy számról már azt is tudjuk, hogy nagy valószínűséggel felkerül az albumra. „Egyelőre még nem mondhatok túl sokat a dologról”, hárította el a RockSverige bővebb érdeklődését Frost. „A dalok felét már kiválogattuk, de a maradékot illetően kicsit még bizonytalanok vagyunk. Olyan nótákat kerestünk, amiket izgalmasnak találunk. Igazság szerint nem igazán érdekes felvenni egy sor Venom- meg Bathory-feldolgozást, mert ezt már több extrém metal-zenekar is megcsinálta a múltban. Mi ehelyett olyan számokat válogattunk ki, amelyek elvisznek minket valahová, de egyszerre volt valami jelentésük számunkra emberként, zenészként ilyen vagy olyan módon. A Dead Kennedys Holiday In Cambodiáját például élőben is játszottuk a mostani Európa-turnén, szóval ez valószínűleg felkerül a lemezre, de majd meglátjuk. Szerintem egy ilyen album sokkal érdekesebb.”

A Holiday In Cambodia feldolgozása alább megtekinthető élő verzióban. A Satyricon legutóbbi sorlemeze két éve jött ki simán csak Satyricon címmel, ennek folytatásán elvileg már szintén dolgozgatnak, de nagyon hamar biztosan nem fog megjelenni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.