Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eddigi legsötétebb, legkarcosabb albumával tér vissza a Journey

Eclipse címmel május 24-én jelenik meg Amerikában a Journey új albuma, melyet minden eddiginél sötétebbnek és súlyosabbnak ígér a rocktörténelem leghatalmasabb AOR zenekara. Az európai megjelenés nagyjából ugyanekkorra várható, de a Frontiers egyelőre még nem jelentette be, hogy pontosan mikor. A lemezre tizenkét új szerzemény kerül fel, köztük egy instrumentális darab is.

Ez lesz a Journey második albuma Arnel Pineda énekessel a fronton, aki a hírek szerint aktívan belefolyt a dalszerzésbe is, bár a munka dandárját a hagyományoknak megfelelően ismét Neal Schon gitáros és Jonathan Cain billentyűs végezték el. Schon: „A lemez fantasztikusan szól, egyszerűen szerelmes vagyok belé, és ilyet nagyon rég nem mondtam! Rengeteget küzdöttem azért, hogy ez az album olyan legyen, amilyen végül lett. Ez egy igazi rocklemez, ami azokra a helyekre készült, ahol játszani szoktunk: olyan típusú dalokat írtam, amiket hiányoltam a koncertprogramunkból. Rengeteg slágerünk van, amiket muszáj elnyomnunk élőben, de erről az anyagról is garantáltan sokat fogunk majd válogatni." Jonathan Cain úgy írta le a lemezt, mintha azon egy katonai bakancsban, rohamsisakban, puskában nyomuló Journeyt hallanánk, és egyúttal azt is elárulta, hogy a dalok mögött egyfajta laza, spirituális témájú koncepció is meghúzódik.

Az album a hírek szerint elég hosszúra sikeredett, a producer pedig ismét Kevin Shirley volt. Az Eclipse-et az Egyesült Államokban kizárólagos jelleggel a WalMart áruházlánc terjeszti majd, ami legutóbb abszolút bejött a csapatnak, hiszen a 2008-as Revelation platinalemez lett odaát, és ez manapság lassan már amolyan fehér holló-jelenségnek számít... A banda nyár elején Európában is látható lesz, méghozzá igencsak erős turnéfelállásban.

Kapcsolódó hír, hogy lassan a Journey legnagyobb sikerkorszakának frontembere, Steve Perry is nekilát új lemeze felvételeinek. Az énekes utoljára 1994-ben adott ki szólóalbumot For The Love Of Strange Medicine címmel, így nem csoda, hogy több mint ötven dalból kell majd kiválasztania az anyagra kerülőket. Perry hangját utoljára az 1996-os visszatérő Journey lemezen, a Trial By Fire-ön hallhattuk teljes albumnyi friss dalban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.