Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Eddig az egyszálgitáros dalok voltak rám jellemzők, az új lemezen viszont ezek lesznek kisebbségben”

Folyó címmel mutatta be első szólódalát Egyedi Péter. Az Óriás frontemberének önálló albuma januárban jelenik meg.

1213ep

Egyedi Péter az elmúlt tíz évben az Óriást vezette, korábban az Isten Háta Mögöttben és az Annabarbiban játszott. A 2000-es évek eleje óta rögzíti saját dalait Mindenkinek megvan a maga története néven, amelyekből többet publikált is, bemutatkozó lemezével viszont régóta adós volt már. Az utóbbi év intenzív munkájának eredményeképpen a bemutatkozó szólólemez január 15-én jelenik meg. A Mindenkinek megvan a maga története eredetileg Egyedi egyszálgitáros hálószobaprojektje volt, intim, lecsupaszított, rendkívül őszinte dalokkal. Az MMAMT mára nagyzenekaros, izgalmas és szabad zenei kaland lett, és végre meghallgatható a bemutatkozó lemez első felvezető dala, a Folyó is.

A Folyó a tizenhárom dalt tartalmazó MMAMT lemez záródala. „Annyira egyértelműen és egyszerűen foglal most össze engem ez a dal, hogy nem volt kérdés: ezt mutatom meg először, még ha ezzel le is lövöm a lemez lezárását", mondta el Péter a számról. A 2014-ben született szerzemény idén kapta meg végleges szövegét. „Nagyjából egy éve került helyre bennem a saját közlésem, hogy mi is vagyok én, mit és hogyan szeretnék. Amikor ez megvolt, hirtelen minden egyértelművé vált, és szinte magától kezdtek történni a dolgok. A Folyó is így nyerte el végleges szövegét és hangszerelését", tette hozzá a szerző.

A Folyó minimalista megszólalása és hangszerelése nem jellemzi a bemutatkozó lemez egészét. Egyedi a lemezkészítés során sokféle hangzással és hangszereléssel kísérletezett. „Eddig az egyszálgitáros dalok voltak rám jellemzők, az új lemezen viszont ezek lesznek kisebbségben. Nem szabtam semmilyen határt a megszólalás tekintetében; a Folyóban megjelenő fúvósszekció csak az egyike a többféle újításnak, amik a bemutatkozó MMAMT lemez szerves részévé váltak", mesélte Egyedi.

A lemezbemutató koncert március 6-án lesz az A38 Hajón.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.