Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dupla platina a Big Fournak

Dupla platina státuszt ért el az Egyesült Államokban a The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria című DVD és blu-ray, miután több mint 100 ezer példányban kelt el novemberi megjelenése óta. DVD-k esetében alapvetően 100 ezres eladás jelenti az amerikai platinahatárt, ez azonban dupla kiadvány, vagyis már 50 ezres fogyás után megkapta az első elismerést, most pedig a másodikat is.

A thrash nagy négyesének nyári bulgáriai Sonisphere-fellépését megörökítő monstre DVD-csomag megjelenését követően egyből a Billboard zenei videós listájának első helyén nyitott, hiszen már az első héten 22 ezren szerezték be. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax szintén listavezető lett Nagy-Britanniában, Kanadában és Ausztriában, Németországban pedig a negyedik helyet csípték meg. Ausztráliában szintén kétszeres platina a DVD (több mint 30 ezer eladott példány után), míg a németeknél arany fokozatot ért el.

A thrash nagy négyese 2011-ben is rendez közös bulikat, melyek közül eddig kettőt jelentettek be hivatalosan: a július 8-ai knebworthi és a július 9-ei francia Sonisphere fesztiválokat. A Big Four DVD-ről itt, a tavalyi csehországi Sonisphere fesztiválról itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.