Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Duff: „Megkönnyebbültem, hogy nem ismertek fel”

0320duffDuff McKagannel sok minden megesett már élete eddigi 49 éve során, ám nemrég Japánban olyasmi történt vele, ami még soha: kizavarták egy többek között kalóz Guns N’ Roses pólókat árusító boltból Tokió Harajuku negyedében.

„Harajuku tele van sikátorszerű utcákkal, ami tele van egymáshoz képest elképesztő kontrasztot mutató tematikus boltokkal: punk rock ruhák a szoknyákat árusító boltok a Star Wars üzlet mellett”, elevenítette fel az élményt Duff a Seattle Weeklynek írt heti rendszeres rovatában. „Természetesen az itt árusított pólók bootleg cuccok, ahol egy csomószor a neveket is rosszul írják. Legjobb tudomásom szerint például Skywalker keresztneve Luke, nem pedig Look… Az egyik ilyen utcácskában botlottam bele egy rock’n’roll pólóboltba, és megakadt a szemem egy megosztott Metallica / GN’R pólón a kirakatban. Ez a pólóminta annak idején természetesen nem létezett, de azért bevonzott a boltba, ahol kalóz Guns N’ Roses egészen káprázatos serege várt, részben az eredeti mintákkal, de egyes elemek komikus hiányával. Aztán sajnos amikor éppen a koponyacsávók-a-kereszten pólót néztem – amin mindannyian csimpánzokra hasonlítottunk inkább, mintsem rút rock’n’roll pokolfajzatokra –, kiküldtek a helyiségből, mert ettem a bolt területén…” Duffot annyira azért nem rázta meg az eset, sőt… „Megkönnyebbültem, hogy nem ismertek fel, mert szeretném azt hinni, hogy nem nézek ki koponyacsimpánz-rockernek…”

McKagan egyébként nem turistáskodni járt Japánban, hanem bandájával, a Loadeddal adtak két koncertet március 7-én és 8-án, amelyeken ráadásul az egykori gunsos kolléga, Steven Adler jelenlegi csapata, az Adler játszott előttük vendégként. És ha már így együtt voltak, természetesen jól vendégeskedtek is egymás műsorában: Duff az Adler programja során termett színpadon a Sweet Child O’ Mine erejéig, Steven pedig a Loaded dobcucca mögé ült be az It’s So Easy során. A két kis cameo alább meg is tekinthető.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.