Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Download: a Slipknot a harmadik headliner

Véglegesítették a jövő évi Download fesztivál főattrakcióinak névsorát: a június 14-16. között megrendezendő doningtoni megaeseményen a szombati Iron Maiden és a vasárnapi Rammstein mellé harmadikként a Slipknot sorakozott fel a pénteki nyitónapra.

A Slipknot a jelenlegi állás szerint csak pár kiemelt koncertet ad 2013-ban, amiben az iowai brigád új albumának munkálatai mellett az is közrejátszik, hogy Corey Taylor énekes és Jim Root gitáros a Stone Sour ügyes-bajos dolgaival kívánnak foglalatoskodni jövőre. Az azonban már eldőlt, hogy az egyik kiemelt fellépés Doningtonban lesz, ahol a Slipknot a Download fesztivál június 14-ei nyitónapjának főzenekaraként játszik majd.

Az Iron Maiden ötödszörre lép fel headlinerként Doningtonban: 1988-ban és 1992-ben a Download elődjén, a Monsters Of Rockon léptek fel főattrakcióként, 2003-ban és 2007-ben pedig már a modernkori rendezvény fényét emelték. Ezek közül a ’88-as buli máig a valaha mért legnagyobb doningtoni nézőszámot produkálta 107 ezer fővel, és érdekes áthallást ad az aktuális koncertnek, hogy az akkori turné éppúgy a Seventh Son Of A Seventh Son lemezre épült, mint az idén nyáron Amerikában megkezdett, majd jövőre Európában folytatódó retrós kör.

A Doningtonban első ízben fellépő Rammstein koncertjeit az utóbbi két év folyamán több mint 1,3 millióan látták világszerte. A zenekar tavaly novemberben Budapestre is eljutott. Ez lesz egyben az első alkalom is, amikor a legendás fesztiválhelyszínen nem amerikai vagy angol zenekar lép színpadra headlinerként.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.