Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Doug Aldrich lesz Glenn Hughes gitárosa az őszi Európa-turnén

0603glenndougIgazán komoly gitárost igazolt őszi európai turnéjához Glenn Hughes Doug Aldrich személyében, aki a Whitesnake és David Coverdale után most egy újabb Deep Purple-legendával zenélhet. Magyar állomás sajnos nem lesz, de két osztrák igen.

Szeptember 17-én a salzburgi Rockhouse-ban, majd szeptember 20-án a bécsi Szenében is el lehet csípni Glenn Hughes őszi európai turnéját, amelynek fő érdekessége mindenképpen az lesz, hogy az énekes/basszer ezúttal Doug Aldrich gitárossal (Whitesnake, Lion, Bad Moon Rising, Burning Rain) áll majd ki a színpadra a koncerteken. Hughes akkor ismerkedett meg Douggal, amikor utóbbi a 2000-es évek elején bekerült Ronnie James Dio szólócsapatába. Évekkel később, a 2010-es bolognai Ultimate Guitar fesztiválon már játszottak is együtt pár szám erejéig, amit aztán 2012-ben a londoni 50 Years Of Loud koncert sztárparádéja követett. De egyébként is tartották a kapcsolatot, a mostani turnéban pedig Dio halálának ötéves májusi évfordulóján állapodtak meg.

A banda trióként nyomja majd a klasszikus Hughes-szólódalokat, Deep Purple-, Trapeze-, Black Country Communion- és California Breed-számokat, a dobok mögött a svéd Pontus Engborggal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.