Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Dönthettem: vagy kommerszebbre veszem ezt az anyagot, vagy teljesen kompromisszummentesre”

Empath címmel jelenik meg március 29-én Devin Townsend új albuma, amelyről most meghallgatható a második előzetes szám. Devin és zenekara novemberben ismét Budapesten koncertezik.

0116devin

Másfél év munka után elkészült új albumával Devin Townsend, és ha hihetünk neki, az InsideOut kiadónál érkező Empath minden eddigi munkájától különbözik majd. „Lesz, aki imádja majd a lemezt, sokaknak időre lesz majd szükségük ahhoz, hogy belemerüljenek, mások egyáltalán nem értik majd, megint mások pedig garantáltan inkább a bónuszlemezre vagy a korábbi albumokra esküsznek majd", mondta még korábban. „De baszki, egyszerűen muszáj volt kiadnom magamból ezt az albumot. Mint amikor tizenkét évnyi hányás jön ki belőled egyszerre... Dönthettem: vagy kommerszebbre veszem ezt az anyagot, vagy teljesen kompromisszummentesre. Köszönöm Garth Richardsonnak és Chadnek, amiért meggyőztek, hogy ne kössek kompromisszumokat. Nehéz döntés ám ez, ahogy öregszel, hiszen ott a kísértés a biztonsági játékra a család érdekében. Kimerítő, de színtiszta katarzist hozó munka volt ez."

Devin fő partnere a lemez elkészítésében Mike Keneally volt, és olyan vendégek szerepelnek az egyes dalokban, mint Morgan Ågren (Mats And Morgan, Frank Zappa, Fredrik Thordendal), Anup Sastry (Monuments, Periphery), Samus Paulicelli (Decrepit Birth, Abigail Williams), Nathan Navarro, Elliot Desagnes, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dhale és a Elektra Women's Choir.

devintownsend_cA dallista az alábbi lesz:

01. Castaway
02. Genesis
03. Spirits Will Collide
04. Evermore
05. Sprite
06. Hear Me
07. Why
08. Borderlands
09. Requiem
10. Singularity Part 1 – Adrift
11. Singularity Part 2 – I Am I
12. Singularity Part 3 – There Be Monsters
13. Singularity Part 4 – Curious Gods
14. Singularity Part 5 – Silicon Scientists
15. Singularity Part 6 – Here Comes The Sun

A Genesis klipje már ismert, most az Evermore animációs videója is megtekinthető. Devin március végétől ismét Európában turnézik, de hozzánk ez a kör még nem jut el. Aki azonban lemarad a tavaszi, javarészt előre betelt állomásokról, ne bánkódjon: november 30-án, a Barba Negrában megnézheti Townsendet és zenésztársait. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.