Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dolving a Björlerek miatt lépett ki a The Hauntedból

Peter Dolving márciusban látszólag minden értelmes indok nélkül hagyta ott a The Haunted sorait, mostanra azonban eltelt annyi idő, hogy az egyébként is szómenéses és közléskényszeres énekes bővebben is elmagyarázza döntését, nagyrészt Anders Björler gitárost és Jonas Björler basszert hibáztatva a történtekért.

„Azért hagytam ott a The Haunted sorait kora tavasszal, mert kurvára elegem lett a működésképtelen szarságokból", írja a Facebookon közzétett hosszadalmas nyilatkozatában Peter. „Azon a napon, amikor a Björler-tesók bejelentették nekünk az At The Gates búcsúturnéját – amely idén már harmadik éve tart –, épp megjelentettük a Versus lemezt. Azt mondták, tizennégy koncertet adnak majd, és ehhez képest még mindig turnéznak. Tényleg baromira megszedték magukat, ami jó nekik. Jó, ha egy kapitalista világban van pénzed. Jensen látta egyedül tisztán, mi az ábra. Amikor megtették a bejelentést, azt mondta: pontosan tudjátok, hogy ez ki fogja nyírni a The Hauntedot. Az ikrek mind hevesen védekeztek, és most már tudjuk, miért: a seggüket is széthazudozták. Jensen nem hülye. Csinált egy új Witchery albumot, megszállottan turnézott a projektjével, és közben még egy diplomát is szerzett. Jó neki. Jó, ha egy kapitalista világban van diplomád. Én lassabban ébredtem, de rájöttem, hogy kibaszottul nevetséges, hogy két teljes évbe telt összerakni az Unseen albumot. Körülbelül negyven kibaszott dalt írtam ahhoz a lemezhez. Minden egyes alkalommal, amikor bemutattam valamelyiket, azt válaszolták: nem játszottam fel elég jól ahhoz, hogy hallani lehessen, milyen, vagy az, hogy nem illik a The Hauntedhoz. Jonas is előjött pár nagyszerű ötlettel, de hiányzott a lélek."

Dolving a nyilatkozatban alaposan leszedi a keresztvizet a két Björlerről, és az utolsó – elég vitatott – nagylemez készítését is szenvedésként írja le. „Inkább dolgozni szeretek, mintsem lógni másokkal, mert a munkámat jobban szeretem az embereknél", teszi hozzá. „Nem is akarom eljátszani, hogy ez nem így van. De mindenki, aki csak ismer, tanúsíthatja, hogy nem vagyok hazug és hűtlen pöcs, aki mindent leszar, és az érzelmi sekélyessége miatt képtelen megfelelően kezelni másokat. Számomra a rock'n'roll a szeretetről, a gyűlöletről és az életről szól, illetve arról, hogyan éljük meg. Eleven, tudatos, aktuális. A közöny és egymás elkülönítése ennek pont a szöges ellentéte. Csak azért figyelni a hátadat, mert a nyugdíjad jobban érdekel a társaidnál, elkerülni a konfrontációkat, mert valaki gyáva és lusta, és a többi – na, ez kurvára nem illik bele ebbe a képbe. Összetörték a kibaszott szívemet."

A The Haunted még mindig nem találta meg Peter utódját.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 Sanctus 2012-08-14 11:44
"Nem fogok válaszolni az okokat firtató kérdésekre, mert senki másra nem tartoznak. " Gyorsan felejt ez a bohóc... pedig a hangját imádom, a szövegeit imádom, de a hozzáállása és a folytonos "megmondása" siralmas.
Idézet
 
 
+3 #4 Tibi bá 2012-08-13 17:43
torta: nem akarok kötözködni, de annak idején 2008-ban csak a nyáron voltak fellépései az ATG-nek. Azóta 2011-ben volt két koncert és idén is csak nyáron illetve decemberben vannak bulik. Szóval erre fogni azért kicsit necces. Ráadásul az ATG reunion óta csak itthon volt két Haunted koncert...
Idézet
 
 
+1 #3 torta 2012-08-13 13:58
Azért minimum annyiban az iromány stílusától függetlenül igaza van, hogy elég nagy disznóság 3 éves nosztalgiahakni t nyomni, és emiatt az amúgy is kriminálisan alulpromotált Unseent, sőt ezek szerint az egész Hauntedet kidobni az ablakon.
Idézet
 
 
#2 Tibi bá 2012-08-13 10:15
Ez az érem egyik oldala és nagyon nem szimpatikus, hogy így kitálal. Olyan dolgok vannak megfogalmazva amik nem tartoznak a közönségre egyáltalán. Az eredetiben minden X. sor a Björler tesók szapulása, és a stílus sokszor olyan, hogy nem csodálnám, hogy ha egyébként kiderülne, hogy úgy rúgták ki.
Idézet
 
 
-1 #1 Sanctus 2012-08-13 09:46
Hát igen, a Björler ikrek is biztos úgy gondolják, hogy ezzel a fickóval sétagalopp volt együtt dolgozni... hol ezért lép le, hol azért, soha semmi nem jó neki...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.