Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Derek Sherinian is játszik Ziskó Olivér készülő lemezén

Rendhagyó albummal jelentkezik hamarosan Ziskó Olivér. A dobos már három számot is bemutatott a készülő lemezről, amelyen számos vendég is felbukkan.

0702zo

„Tavaly óta dolgozunk egy több szempontból is rendhagyó albumon", tudtuk meg Ziskó Olivértől. „A megjelenés előtt több single-lel jelentkezem majd, amelyek egy részéről tavaly már leforgattuk a videófelvételeket. A Rise and Fall volt az első megosztott dal, most pedig egyszerre két klip is felkerült a webre. A Carnival Of Abundance egy progrockos beütésű, modern, fúziós d'n'b dal lett. A felvétel különlegessége, hogy a dobot, basszust és gitárt egyszerre rögzítettük és a take-et lefilmeztük. Editálás nélkül készült a hang, tehát ami látszik és hallatszik a klipen, az történt a valóságban is. Abban hogy ez így szólal meg, igen nagy szerepe van a két nagyszerű zenésznek, akikkel ez a trió felvétel készült: Mike Gotthard gitározik és Erdei Péter basszusgitározik. Ők a lemez több számán is közreműködnek majd. Eszméletlen jó játékosok. A Ghost Notes band verziója egy ideje már fut a Basstheworld YouTube-csatornán, és most felkerült a saját csatornámra a dal eredeti verziójával együtt. Ezekben a klipekben a stúdió élő take-jeit rögzítettük, ami egy bizonyos live jelleget ad a felvételeknek. Persze itt nem egyszerre vettük a hangszereket, mert a band verzió a világ három távoli pontján készült. Anthony Crawford basszusozik (Los Angeles), aki a Virgil Donati Bandből, Allan Holdsworth zenekarából vagy a Witherfallból lehet ismerős. A csatornám tartalma és a dalok demói felkeltették az érdeklődését, és a kérésemre bevállalta ezt a projektet. Nagyon örülök neki, hogy dolgozhatok vele. Egyik kedvenc basszusgitárosom. Az album egy további dalában is játszik majd. Gitáron Marius Pop barátom játszik, aki bukaresti. A Csodaszarvas lemezem után kötelezően szerepel ennek az új albumnak egypár dalán is. Az Ő sziporkázó gitárjátékát nagyon szeretem."

Ami magát a lemezt illeti, koncepciója szerint modern hangzàsú, instrumentális, fúziós/elektronikus elegyet rejt majd tizenkét sajét szerzeménnyel. „Hármat ezek közül Miski Ádi barátommal programoztunk. Ritmikai szempontból sok kötött improvizáció jellemzi a dalokat. Kreáltam különböző improvizációs modelleket, sémákat, amiket modern elektronikus zenék ritmusai ihlettek, és dalonként más-más ilyen modellre építkeznek a harmóniák. Természetesen a közel tíz bitang jó fúziós zenész közreműködőnek hála, nem maradnak el a minőségi gitár-, basszus- és billentyűszólók sem. Mondanivaló szempontjàból is van koncepció, amit nem szeretnék különösebben részletezni. A jazz, fúziós és különböző improvizációs zenék nagy része kimerül az egyéni hangszeres játékban és nem kifejezetten a közönség felé közvetített mondanivalóra épül. Ha innen nézzük, akkor ez egy rendhagyó album, mert minden dalnak meglesz a maga üzenete. Alapvetően 21. szàzadi jelenségekről lesz szó, amit – énekes híján – a klipekbe vágott képsorokon és a koncerteken, a háttérben futó filmen lehet majd követni. A járvány miatt az embereknek most méginkàbb van idejük, igényük magukba fordulni és elgondolkodni rajta, hogy vajon hànyadàn is àllunk a vilàggal. Nem okoskodni szeretnék, csak feldobok egy-egy témàt abból a korból, amiben élünk és a közönségre bízom, hogy mire asszociál."

A további hangszeresek Papesch Péter és Gudics Martin basszusgitárosok, Kaltenecker Zsolt billentyűs, és nemrég kibővült egy újabb billentyűssel a lemez közreműködőinek listája, méghozzá nem is akárkivel Derek Sherinian személyében. „Az album a terveim szerint jövőre jön ki, ha nem lép közbe más, az ideihez hasonló világméretű jelenség", mondja Olivér. „Addig is dolgozunk a többi single megjelenésén, valamint az album színpadi megjelenítésén. Marius Pop és Papesch Peti lesznek mellettem a trió koncert formáció tagjai és ahol megoldható, szeretnék néhányat a többi vendégszereplő zenész közül is meghívni. A soron következő klipekről annyit, hogy az egyik legizgalmasabbat, amiben làngoló dobverőkkel jàtszom, a Ság-hegy vulkàni kürtőjében forgattuk. Három dalban is lesznek majd tüzes dobverőtrükkös ötletek, és ha a lehetőségek engedik, élőben is úgy szeretném előadni..."

 

Hozzászólások 

 
#1 Gombóc Artúr 2020-07-02 08:43
Úristen, mekkora zene!!! Köszönjük, Shock! Még több ilyet!!! Imádom!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.