Shock!

augusztus 20.
szombat
Betűméret
 • Betűméret növelés
 • Alap betűméret
 • Betűméret csökkentés

Denner a Mercyful Fate-ről: „Minél jobbak, annál több lemezünk fogy, és a végén annál többet keresek belőle”

Rosszul érinti Michael Dennert, hogy nélküle alakult újjá a Mercyful Fate. A gitáros szerint volt zenésztársai meg sem keresték.

0706denner

Az idei fesztiválszezonban huszonhárom év után ismét aktivizálta magát a Mercyful Fate. A csapat felállásában King Diamond énekes, illetve Hank Shermann gitáros képviseli az alapítókat, utóbbi partnere azonban Michael Denner helyett a '90-es évek végének Fate-jét erősítő Mike Wead, a dobos a késői korszak ütőse, Bjarne T. Holm, a basszusgitáros pedig Joey Vera (Fates Warning, Armored Saint).

„Nem veszek részt a dologban, mert nem szóltak róla, és nem hívtak – mondta most a Chaoszine-nak Denner. – Még csak meg sem vitattuk a dolgot. Így természetesen beletelt némi időbe, mire megemésztettem. Elég fájdalmasan érintett, mert hiányoznak a barátaim a '80-as évekből, azok az emberek viszont nem, akik ma alkotják a zenekart. Persze ettől még a legjobbakat kívánom nekik. Úgy értem, minél jobbak, annál több lemezünk fogy, és a végén annál többet keresek belőle. De ettől még persze szívszaggató ez az egész, látni és hallani, ahogy az én védjegyemet jelentő dolgokat nyomják. Ugyanis a legtöbb most játszott daluk tőlem származik: az én jellegzetes szólóim, témáim, hangszerelési megoldásaim vannak bennük, és egy másik arc tolja őket. Mike Wead persze nagyszerű gitáros, jó barátok is vagyunk, így ha már másnak kell ott állnia, örülök, hogy vele csinálták meg ezt az egészet. Képes rá. Legalább ennyi jó van ebben a szenvedésben meg csalódásban, hogy Mike áll a helyemen. Ettől kicsit azért jobban érzem magam..."

A Mercyful Fate-et mi is láttuk a lengyelországi Mystic Fesztiválon, illetve a Graspopon, és természetesen a FEZEN-en is megnézzük őket július 28-án.

 

Hozzászólások 

 
#2 Cseke Feri 2022-07-06 15:36
"De ettől még persze szívszaggató ez az egész, látni és hallani, ahogy az én védjegyemet jelentő dolgokat nyomják. Ugyanis a legtöbb most játszott daluk tőlem származik: az én jellegzetes szólóim, témáim, hangszerelési megoldásaim vannak bennük,"

Egy nagy francokat! Nincs bajom Dennerrel, de meg kell védenem Shermann-t, mert baromságokat beszél: Denner mindössze 2 dalt jegyzett az ős-Mercyful Fate-ben (Gypsy, To One Far Away) és egyben volt társszerző (Nuns Have No Fun), a többi, - vagyis szinte a teljes életmű - zenei része Shermanntól és Diamondtól származik! A Mercyful Fate elsősorban az ő védjegyük! Denner dalait nem is játszák a mostani koncerteken, Mike Wead "csupán" a szólóit tolmácsolja. Kár érte, mert vele lett volna igazi a visszatérés (meg a Gypsy-vel), de biztos megvan az oka, hogy így alakult.
Idézet
 
 
#1 Wendiii 2022-07-06 12:07
Én is sajnálom, hogy nem vele történt az újjáalakulás, főleg annak fényében, hogy Shermann és Denner viszonylag sokszor zenéltek együtt 1999 óta, sőt, még az első két album 30 éves jubileuma alkalmából felidéztek minden dalból egy részletet. Semmi jele nem volt annak, hogy rosszban lennének.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

 • Préda
  Az első rész gyerekként egyenesen lenyűg...
 • Préda
  "Valóban nem a wokeness miatt hulladék a...
 • Machine Head: The Burning Red
  Nálam ugyanaz a helyzet ennél a lemeznél...
 • Préda
  13-14 évesen láttam először havernál cs...
 • Préda
  Zseniális volt, nem láttunk hasonlót se...
 • Préda
  Valóban nem a wokeness miatt hulladék a...
 • Préda
  Szerintem az alapján, amit én a Prédába...
 • Préda
  Szerintem is teljesen oké a Nimródos, n...
 • Préda
  Nem tudom, a Prey rendelkezik-e azzal a ...
 • Préda
  Nem tudom, mi az az Army of the Dead, d...
 • Préda
  A kérdés az volt, hogy femináci-e a fil...
 • Préda
  Dehogy jogos. Az elsőben nem voltak mes...
 • Préda
  Nem azt állítottam, hogy tényleges alap...

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.