Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demózik a Down, de ki a basszusgitáros?

Megkezdte a demózást az új dalokkal a Down. New Orleans legnagyobbjai a Phil Anselmo énekes farmján felhúzott házistúdióban és próbahelyen dolgoznak. Mindezt Kirk Windstein gitáros tette közzé a Facebookon, aki elárulta, hogy a zenekar bemelegítésként teljes egészében rögzített egy friss témát.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mi a helyzet Rex Brown basszusgitáros státuszával kapcsolatban. Rex ezen a héten a Facebookon egy szűk szavú bejegyzésben azt írta, ő maga nem tud arról az ultimátumról, amit Pepper Keenan gitáros szerint a zenekar adott neki nemrég. Mindenesetre okkal feltételezhető, hogy a banda ezúttal is a Crowbar basszerével, Patrick Brudersszel dolgozik, aki az utóbbi időszak koncertjein zenélt velük. Pontosan egyik fél sem nyilatkozott még eddig arról, pontosan mi az oka a basszusgitáros és a Down többi tagja között keletkezett szakadéknak.

Pepper Keenan pár hete egyébként azt nyilatkozta a készülő új anyagról, hogy az leginkább a klasszikus 1995-ös debüt, a NOLA nyomdokain halad majd. „Visszafelé haladunk mostanság. Az első album már nagyon rég jött ki, és most ugyanazt a rezgést érezzük: egyszerű, lemeztelenített, lényegretörő az új anyag. Azt hiszem, megpróbálunk elkészíteni négy EP-t, amiket az artworkkel kötünk majd össze. Először kihozhatunk egy kibaszott súlyos anyagot, másodjára az akusztikus nótákat, amiket már jó ideje őrizgetünk, aztán a harmadikon lehet valami ezektől teljesen eltérő. Az utolsóra pedig kerülhetnének megint végzetterhes, súlyos dolgok."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.