Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Deep Purple: megérkezett az első szám a Now What?! albumról

0312dpMegérkezett az első teljes dal és hivatalos szöveges videó a Deep Purple április 26-án megjelenő tizenkilencedik stúdióalbumáról. Az All The Time In The World alább meghallgatható/megnézhető. A Purple augusztus elején ismét Magyarországon játszik, a székesfehérvári FEZEN-en.

Now What?! címmel jön ki a Deep Purple régóta esedékes új albuma az earMUSIC/Edel gondozásában április legvégén, amely csaknem nyolc hosszú év után követi a brit hard rockerek legutóbbi új dalokat rejtő sorlemezét, a Rapture Of The Deepet. A Bob Ezrin producerrel Nashville-ben rögzített lemez tizenegy dalt rejt majd, köztük a szöveges videóval megtámogatott All The Time In The World mellett olyanokat, mint az Out Of Hand, a Hell To Pay, a Weirdistan, az Uncommon Man vagy az Above And Beyond, amely utóbbi szövege a tavaly elhunyt egykori zenésztársra, Jon Lordra is visszautal. A lemez limitált kiadásához egy DVD is jár werkfilmmel, illetve egy bónusz stúdiófelvétellel, ami egy egyelőre meg nem nevezett feldolgozás lesz, az első hivatalos single pedig március 29-én érkezik.

Az előzetes sajtóanyagok szerint a Deep Purple sosem jutott olyan közel az utóbbi húsz évben a ’70-es évek klasszikus szellemiségéhez, mint most, de ugyanakkor modern és friss produkcióról van szó. „Elég változatos lett a lemez, bár nehezen tudnám körülírni. A zenekaroknál egyébként is mindenki kényszert érez a kategorizálásra… A mi korunkban járó bandák esetében már csak figyeled, mi jön ki. És ez nem teljesen ugyanaz, mint az eddigiek, így elég nehéz jellemeznem is. Egyik albumunkhoz sem igazán tudnám hasonlítani”, mondta pár hónapja a zenéről Ian Gillan énekes. Egy rövid ízelítő mindenesetre alább megtekinthető.

A zenekar augusztus 3-án ismét Magyarországon játszik: ezúttal Székesfehérváron, a FEZEN Fesztiválon lépnek fel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 met 2013-03-12 18:57
Nem erre számítottam de remélem lesz valami keményebb cucc is rajta.
Idézet
 
 
+1 #3 ddrum 2013-03-12 13:31
Kicsit puha a hangzás, de nem rossz, hangulatos
Idézet
 
 
+1 #2 Bakk-Dávid László 2013-03-12 11:00
Ez eddig nagyon jó.
Szerintem az nem baj, ha vannak relatív bizarr megoldások az új albumon, mindössze annyi kérésem van, hogy a dalok legyenek jók. :)
Idézet
 
 
+4 #1 kamikaze 2013-03-12 09:38
Nyugis rockzene, néha jó az ilyet is hallgatni, de azért remélem, hogy karcosabb tételek is lesznek az albumon. Ez a nóta jó dallamvezetésű, a gitárszóló kifejezetten szép ívű, az egyetlen dolog ami egy kicsit zavar, az a csörgő dob, de végül is meg lehet szokni, a jó refrén elnyomja.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.