Shock!

december 04.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Deep Purple: búcsúlemez és utolsó turné?

A Deep Purple tavasszal érkező új lemeze az inFinite címet kapta, ami ezzel az írásmóddal ugye minimum kétértelmű, a zenekar turnéjának elnevezése pedig azt sugallja, hogy náluk is közeleg a befejezés ideje: Ian Gillanék következő körútja a The Long Goodbye Tour címmel fut majd.

1203dp

A legutóbb már bevált Bob Ezrin producerrel készítette el új nagylemezét a Deep Purple. A 2013-as Now What?! utódja valamikor kora tavasszal jelenik meg az earMUSIC gondozásában, inFinite címmel. A csapatnak mindenesetre ez már a hatodik albuma lesz Steve Morse gitárossal, és a negyedik Don Airey billentyűssel, viszont akár az sem kizárt, hogy egyben az utolsó is a sorban, a most bejelentett turné címe ugyanis The Long Goodbye Tour lesz. Vagyis könnyen elképzelhető, hogy lassan a Purple is megkezdi az óvatos lassítást. Mindebben egyébként semmi meglepő nincs: a három alapember közül Ian Gillan énekes és Roger Glover basszusgitáros 71, Ian Paice dobos pedig 68 éves (ráadásul nyáron már akadtak egészségügyi gikszerei is), Don Airey billentyűs szintén 1948-as születésű, a banda legfiatalabb tagja, Morse pedig 1954-es. Örökké pedig ugyebár semmi sem tarthat…

A turné tavasszal startol, az őszi brit állomásokon már biztosan a Europe lesz a vendégzenekar, és nagyszabású arénakoncertekről van szó – márpedig a Purple odahaza az utóbbi években alapvetően ezeknél kisebb csarnokokban szokott játszani. Akár ez is arra utalhat, hogy megadják a dolgok módját. Magyar fellépésről egyelőre nem tudunk, de május 17-én, a bécsi Stadthallében már biztosan koncertet ad a zenekar.

Ian Gillan november elején Budapesten koncertezett, beszámolónkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.