Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Deep Purple: 1987 óta a legjobb listás helyezések Németországban és Angliában

0312dpVilágszerte nagy sikernek tűnik a Deep Purple múlt héten kiadott új albuma, a kiválóan sikerült Now What?!, amely számos európai országban a listák első tíz helyezettje között indított, Németországban, a kontinens legnagyobb piacán pedig egyenesen az élen kezdett.

Az 1987-es The House Of Blue Light óta nem nyitott egyetlen albumával sem a német eladási listák első helyén a Deep Purple, de most összejött nekik a bravúr: a Now What?! az élen kezdett, ami komoly erősítést jelent a legutóbbi, 2005-ös Rapture Of The Deep tizedik pozíciójához képest (igaz, az azt megelőző, 2003-as Bananas azért megcsípte a harmadik helyet). Mindez azt jelenti, hogy a Purple immáron hatodik albumával kezd az első helyen Németországban.

Hazájukban, Nagy-Britanniában szintén nagyot ugrottak felfelé, ott ugyanis a 19. helyen indított az új anyag, márpedig otthon szintén a The House Of Blue Light volt az utolsó nagylemezük, amelyik bekerült a Top 20-ba, konkrétan a tizedik helyre: azóta az 1993-as The Battle Rages On… 21. helye jelentette a csúcsot, a Bananas mindössze a 85., a Rapture Of The Deep a 81. helyen nyitott. Az album Ausztriában szintén a listák élén kezdett, Svájcban a második, Oroszországban a harmadik, Norvégiában a negyedik, Finnországban a hatodik, Svédországban a hetedik helyet csípték meg, de Top 20-as a lemez Hollandiában (12.) és Spanyolországban (19.) is.

A Purple egyik fő piacának számító Japánban szintén komoly sikerek várhatók, de az itteni aktuális listákat még nem tették közzé. Természetesen érdekes kérdés lesz az amerikai fogadtatás is, hiszen a zenekar utoljára az említett The Battle Rages On…-nal volt képes bekerülni a Billboard Top 200-ba, és akkor is csak alig, a 192. helyen. Ez a helyzet a Now What?!-tal szinte borítékolhatóan változni fog, csupán a mérték ismeretlen még egyelőre…

A Deep Purple augusztus 3-án ismét Magyarországon játszik: ezúttal Székesfehérváron, a FEZEN Fesztiválon lépnek fel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 ANTIPOP 2013-06-12 15:57
Legalább olyan jó ez az album, mint az új Black Sabbath (ha nem jobb), csak Magyarországon valahogy nem akarnak erről tudomást venni... Nem baj, irány: FEZEN. ;)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.