Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dave Mustaine már nem gyűlöli Kirk Hammettet

Dave Mustaine és Kirk Hammett évtizedeken át meglehetősen fagyos viszonyban voltak egymással, ám ha hihetünk a Megadeth főnökének, mára már sokat javult a helyzet. Dave az Artisan Newsnak beszélt a témáról a Big Four szeptember 14-ei New York-i koncertje kapcsán.

„Amikor az egyik közös koncerten a Big Four jamben a Diamond Head Helplessét játszottuk, odamentem a színpadon Kirkhöz, és ráköszöntem", magyarázta Mustaine. „Egyből megkérdezte, hogy akarom-e én játszani a szólót, amire rá is bólintottam. Csak éppen a többieknek vagy a hangosítóknak elfelejtettük ezt megemlíteni. Ment a nóta, Kirk tiszta erőből nyomta a riffeket, én pedig a szólót – amiből persze egy hang sem hallatszott... De legalább mi tudtuk, mi történt. A csatabárd amolyan szimbolikus elásását jelentette ez az egész, ami segített abban, hogy kicsit előre mozduljon a viszonyom Kirkkel."

Kirk Hammett közvetlenül Mustaine kirúgását követően, a Metallica debütáló lemeze, a Kill 'em All felvételei előtt csatlakozott a zenekarhoz, Dave pedig az évek során sosem spórolt az őt illető néhol csipkelődő, néhol kimondottan otromba megjegyzésekkel. Azt például általában nem felejtette el megemlíteni az interjúkban, hogy Kirk egy az egyben levette az ő demós szólóit a lemez dalaihoz. Legutóbb 2004-ben kavart nagy vihart, amikor egy interjúban azt találta mondani, egyáltalán nem érdekli Hammett. „Lenyúlta az állásomat, de legalább a csaját megdugtam, mielőtt átvette a helyemet", fogalmazott.

A Megadeth új lemeze, a meglehetősen ellentmondásos tartalmú Th1rt3en október 31-én jelenik meg Európában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.