Shock!

július 11.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dave Grohl adta át a Kvelertak aranylemezét

Maga Dave Grohl adta át a Kvelertak norvégiai eladások után járó aranylemezét június 24-én az oslói Telenor Arenában, ahol a black'n'rollerek előzenekaroskodtak a Foo Fightersnek. Norvégiában 15 ezer eladott példány után jár az elismerés.

Grohl a 22 ezer nézős, teltházas koncert után adta oda a Kvelertaknak az aranylemezt a debütáló album sikerei nyomán. „Semmit sem tudtunk az egészről, amikor találkoztunk Dave-vel, aki élő legenda", kommentálta a történteket az énekes Erlend. „Egy nagy csomaggal mászkáltunk, amiről azt gondoltuk, Dave-nek kell majd odaadnunk. Valami olyasmire gondoltunk, hogy a világ legnagyobb csokoládéjáról van szó... Szóval miután azt mondta, hogy nyissuk ki a csomagot, bárki elképzelheti az arcunkat, amint kiderült, hogy egy aranylemezről van szó!"

Az egyedi, black metalos rock'n'roll keverékben utazó Kvelertak bemutatkozó albuma tavaly júniusban jelent meg, és egyből a szakma kedvence lett. Az album két Spellemann-díjat is bezsebelt (ez a Grammy norvég megfelelője), idén februárban pedig elnyerte a Statoil egymillió koronás – nagyjából 180 ezer dolláros – támogatását, amely az ígéretes fiatal norvég tehetségek nemzetközi áttörését hivatott segíteni. Aligha járunk messze a valóságtól, ha azt állítjuk: sokan cserélnének mostanság a Kvelertakkal...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.