Shock!

augusztus 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dave Evans szívesen koncertezne az AC/DC-vel Brian helyén

Alig derült ki, hogy Brian Johnson hallásproblémái miatt az AC/DC-nek ismét nehézségei támadtak, egy potenciális jelentkező máris akad beugró énekesnek: Dave Evans, a zenekar első frontembere egy ausztrál lapnak azt mondta, a maga részéről szívesen csatlakozna régi társaihoz.

0310de

Ha nem ismerős Dave Evans neve, ne magadat hibáztasd: az énekes az AC/DC első két, kizárólag Ausztráliában kiadott kislemezén, a Can I Sit Next To You Girlön és a Baby Please Don't Gón énekelt, majd 1974-ben kilépett a csapatból, és az ő helyére vették be a Youngok aztán Bon Scottot. Evans tehát epizodistának tekinthető a zenekar hosszú karrierjében, ennek ellenére az utóbbi években számos alkalommal szerepelt a médiában, ahol többek között azt sem volt rest kifejteni, hogy szerepe jóval komolyabb volt annál, amit a csapat láttatni enged belőle: állítása szerint például nem Bon, hanem ő vitte először körbe a színpadon Angust a vállán. Evans emellett rendszeresen haknizik – elsősorban nyilván AC/DC-dalokkal –, legutolsó hanghordozója pedig egy EP volt 2012-ben, What About Tomorrow címmel.

A 63 éves énekes most, hogy kiderült: eredeti csapatának valószínűleg Brian Johnson nélkül kell pótolnia a most lemondott idei koncerteket, egyből kifejtette, hogy boldogan beugrana vendégfrontembernek Angusékhoz. „Akármerre is koncertezem szerte a világon, a rajongók imádják a zenémet, a produkciómat, és odafigyelek arra, amit mondanak nekem", fejtegette Evans a The Sydney Morning Heraldnak. „Szeretik a hangomat, az előadásmódomat. Ami Brian Johnsont illeti, sokan viccelődnek azzal, hogy megsüketülsz, ha hangosan hallgatod a zenét, számomra azonban mindez sosem jelentett problémát. Szomorú, ami Briannel történik. Ha énekes vagy, a koncertek nagyon személyes élménynek számítanak, és a közönség meg az ottani adrenalin nélkül nehéz lesz számára. Az élő előadások jelentik az életünk csúcspontjait... Mindenképpen szép lenne lejátszani a többiekkel egy koncertet vendégként, bár lehet, hogy a dolog sosem jön össze. A korábbi tagok is mind részesei voltak a banda történetének, függetlenül attól, mikor játszottak a zenekarban."

Evans egyébként úgy látja: függetlenül attól, ki ugrik be Brian helyére, az AC/DC így is simán mehet tovább. „Amíg Angus ott van az egyenruhájában... Ez márkakérdés: az AC/DC név majdnem nagyobb, mint maguk a tagok, és világszerte ismerik."

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Venter 2016-03-11 18:28
Jól tolja amatőr létére 63 évesen, de azért nem egy liga Angusékkal.
Idézet
 
 
-1 #1 sanyi 2016-03-11 12:07
Csak ezt a bohócot ne!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.