Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dagobert bácsi életéhez készít soundtracket Tuomas Holopainen

Karrierje minden bizonnyal eddigi legbizarrabb vállalkozásába fogott bele a Nightwish főnöke, Tuomas Holopainen, aki kedvenc képregényéhez, a The Life And Times Of Scrooge McDuckhoz ír zenealbumot. A Disney-klasszikus soundtrackjének megjelenése valamikor 2014 első felében esedékes.

„Még 1999-ben, az Oceanborn turné közben támadt az az ötletem, hogy írjak egy soundtracket a kedvenc Disney képregényemhez, a The Life And Times Of Scrooge McDuckhoz", elevenítette fel a projekt gyökereit Tuomas. „Ennek a kötetnek óriási hatása volt rám, és most végre értelmet és időt találtam ahhoz, hogy megvalósítsam ezt az álmomat. Olyan volt vele először szembesülni, mint amikor nyolcévesen elolvastam A Gyűrűk urát, vagy amikor először láttam Az elveszett frigyláda fosztogatóit: kaland, móka és egy különösen családias, otthonos érzés."

A szóban forgó, Don Rosa és Carl Barks jegyezte, több mint kétszáz oldalas képregény címszereplője Dagobert bácsi, az eredetileg tizenkét fejezetre oszló sztori pedig eredetileg részenként jelent meg a világ leggazdagabb kacsájáról szóló amerikai képregénysorozatban a '80-as évek közepétől a '90-es évek elejéig. A projekthez Don Rosa jóváhagyásával is rendelkező Tuomas eddig nagyjából nyolc dalt írt meg a képregény zenei aláfestéséül, és közlése szerint nagyjából két hónap múlva fel is demózza majd az anyagot – vagyis pont azelőtt, hogy a Nightwish ismét nekikezdene a koncertezésnek a nyári fesztiválszezonban. Holopainen a jelenlegi állás szerint augusztus-szeptember tájékán kezdi majd meg a tényleges felvételeket, amik nagyjából az év végéig tarthatnak. Ha minden a tervek szerint halad, a sajátos vállalkozás 2014 első felében láthat napvilágot.

Tuomas fő társa a munkában a szimfonikus hangszerelés terén Pip Williams, a nagyzenekari részeket pedig ugyanazokkal a londoni muzsikusokkal rögzítik majd, akik a Nightwish Imaginaerum albumán is közreműködtek. A főszereplő szempontjából kulcsfontosságú skótdudás motívumokért Troy Donockley felel majd, de további vendégénekesek és zenészek felbukkanása is várható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.