Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csuklósérülés miatt kényszerült kiszállni K.K. és Ripper Priestjéből Les Binks

KK’s Priest néven fut az a zenekar, amelyben K.K. Downing gitáros egyesítette erőit Tim Owensszel, a csapat volt énekesével. A bandában eredetileg egy harmadik Judas Priest-veterán is tag volt Les Binks személyében, most pedig kiderült, végül miért került ki a képből a dobos.

0512kkp

Eredetileg Les Binks, a ’70-es évek Judas Priestjének máig sokat emlegetett dobosa is becsatlakozott volna K.K. Downing és Tim „Ripper” Owens zenekarába, a K.K.’s Priestbe, ám végül nem játszik a nyárra várható albumon. Binks a The Metal Voice-nak most elmesélte, miért maradt ki végül a projektből. „Az volt a terv, hogy készítünk egy lemezt, aztán egyből turnéra is indulunk – mondta a dobos. – Ez 2019 novembere után dőlt el. Fellőttük a felvételek dátumát, de utána nem sokkal történt egy kisebb, kellemetlen balesetem, megsérült a csuklóm. Rendkívül rossz volt az időzítés. Nem akartam, hogy miattam csússzon minden, mert tudtam, hogy K.K. baromira szeretne turnézni, így azt javasoltam, vegyenek be egy másik dobost, és vegyék fel a lemezt. Ripper ugyanis már átrepült Angliába az Államokból, hogy felénekelje a részeit. Szerencsére erre még sort tudott keríteni a lezárások előtt. Ami engem illet, eleinte csak egy kellemetlen ficamra gondoltam, de a röntgenezés után kiderült, hogy egy apró hajszálrepedésről van szó. Vagyis pár hónapra mindenképpen szükségem volt a megfelelő gyógyuláshoz. Most már többé-kevésbé teljesen felépültem, hiszen nem tegnap történt a dolog. Csak aztán ugye beütött a COVID, ami mindent szétcseszett – nemcsak a mi turnéterveinket, hanem mindenki terveit.”

Binks teljes jogú tagként aligha csatlakozik most már a K.K.’s Priesthez, ahol a Cage dobosa, Sean Elg játszik a lemezen és a majdani fellépéseken is. De vendégként azért felbukkanhat velük itt-ott. „Nemrég beszéltem K.K.-vel, és mondta, hogy 2022-ig aligha fognak koncertezni. Most egy ideig semmi sem várható. Megkérdezte, részt akarok-e venni a dologban azért továbbra is, igent mondtam, szóval talán egy vendégszereplést le tudunk egyeztetni. De ahogy mondtam, konkrét dátumok még nincsenek, és jelenleg minden bizonytalan, hiszen senki sem tudja, mire fut ki a járvány…”

A K.K.’s Priestben Downing, Ripper és Elg mellett a Voodoo Sixből ismert Tony kkspriest_cNewton a basszusgitáros, a másik gitáros pedig A.J. Mills (Hostile). Az első nagylemez pedig augusztus 20-án jelenik meg az Explorer1 Music Groupnál Sermons Of The Sinner címmel.

A dallista az alábbi:

01. Incarnation
02. Hellfire Thunderbolt
03. Serrmons Of The Sinner
04. Sacerdote Y Diablo
05. Raise Your Fists
06. Brotherhood Of The Road
07. Metal Through And Through
08. Wild And Free
09. Hail For The Priest
10. Return Of The Sentinel

Az első dal, a Hellfire Thunderbolt máris meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.