Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Családi okok miatt egyelőre nem turnézik a Deep Purple-lel Steve Morse

Steve Morse nélkül koncertezik a következő hónapokban a Deep Purple. A gitárosnak rákbeteg felesége mellett van a helye, és már utódját is kiválasztották a fellépésekre.

deep_purple_k2019_02

Májustól júliusig biztosan nem lép színpadra a Deep Purple-lel Steve Morse gitáros. „Épp most vagyunk túl évek tétlensége után a srácokkal néhány koncerten. Keserédes, csodálatos időket töltöttünk együtt, ugyanakkor drága feleségem, Janine jelenleg a rákkal harcol. Számos lehetséges komplikáció és ismeretlen tényező merülhet fel, így akármennyi időnk van még hátra az életünkből, egyszerűen mellette kell lennem – írta Steve. – Nem lépek ki a zenekarból. Őszintén remélem, hogy miután meggyógyul, ismét becsatlakozhatok a turnéba. Ugyanakkor nem tartom valószínűnek, hogy a közeli jövőben tengerentúli koncerteket vállalhassak. Továbbra is kiváltságként élem meg, hogy a Purple-családfa tagja lehetek, és csodálatos érezni a rengeteg hűséges rajongó és a csapat többi tagjának támogatását. De egy világligás élvonalba tartozó gitáros áll majd a helyemre a bulikon, garantáltan mindenki elégedett lesz vele. Nagyon hálás vagyok, hogy imádkoztok Janine-ért, és köszönöm mindnyájatoknak."

A zenekar természetesen maximális mértékben támogatja döntésében Morse-ot, a koncerteken pedig a korábban Ian Gillannel és Don Airey-vel egyaránt turnézott Simon McBride áll majd a Purple gitárosi posztján. „Hatalmas megtiszteltetés ez a felkérés Steve helyettesítésére egy olyan ikonikus rockbandában, mint a Deep Purple – mondja a zenész. – Fantasztikus zenészek, fantasztikus emberek, így óriási izgalommal várom, hogy játszhassam ezeket a legendás dalokat, és egy színpadon állhassak ezekkel a legendás emberekkel. Lélekben ugyanakkor Steve-vel, Janine-nel és a családjukkal vagyok."

A zenekar aktuális turnéjának nincs magyar állomása, de július 8-án Klamban, illetve július 9-én Eisenstadtban aránylag könnyen el lehet csípni őket.

 

Hozzászólások 

 
#1 Eugen 2022-04-02 21:58
Mennyire nem mindegy, hogy valaki a felesége betegsége miatt nem gitározik a DP turnén (2022) vagy mert csak agyára ment az unalom (1993).

:-(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.