Shock!

április 13.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csaknem négy évvel Riley Gale halála után visszatér a Power Trip

Visszatér a színpadokra a Power Trip. A dallasi crossover-csapat a frontember, Riley Gale 2020-ban bekövetkezett, váratlan és tragikus halála után állt le.

0301powertrip

Úgy tűnik, stabilabban is újraéled a Power Trip. A zenekar hangszeres szekciója tavaly decemberben, egy austini fellépésen lépett először színpadra Riley Gale énekes 2020-as halála óta: Blake Ibanez gitárost, Nick Stewart gitárost, Chris Whetzel basszert és Chris Ulsh dobost az akkori ötszámos program erejéig a Skourge frontembere, Seth Gilmore segítette ki. A banda a jelek szerint ebben a felállásban tér vissza. Gilmore egyébként a Fugitive zenekarban együtt dolgozik Ibanezzel.

„Csaknem napra pontosan négy évvel ezelőtt nem sejtettük, hogy utolsó koncertünket adjuk Power Tripként – írja a csapat. – Azóta igen rögös, mély fájdalommal, gyásszal szegélyezett út áll mögöttünk testvérünk, Riley elvesztése miatt. Tudjuk, hogy mindezt nem lehet meg nem történtté tenni, és örökké a részünk marad. Mélyen átgondoltuk a Power Trip jövőjének kérdését, és mindig oda lyukadtunk ki, hogy ez a zenekar az ellenálló-képességről, az állhatatosságról, és ami még ezeknél is fontosabb, a zene és a zene által menet közben hozzánk közel került emberek szeretetéről szól. Sosem fogjuk tudni szavakba önteni, mennyit jelent számunkra az a támogatás, amit az évek során kaptunk tőletek, így most úgy érezzük: ideje visszatérni a színpadra mindnyájatokért, hiszen az évek során végig kitartottatok a zenekar mellett. Helyénvalónak érezzük Sethtel játszani a dalokat, hiszen régi arc a texasi hardcore-színtéren, és a Power Trip történetének kezdetei óta jártunk a zenekarai koncertjeire, illetve turnéztunk is együtt. Hálásak vagyunk, amiért velünk tart, és alig várjuk, hogy találkozzunk.”

A csapat egyelőre három amerikai koncertet jelentett be nyárra, de bizonyosan nem állnak meg ennyi után.

Gale fentanil-tartalmú fájdalomcsillapítók véletlen túladagolásának következtében vesztette életét 2020 augusztusában. Riley a 2008-as alapítás óta a Power Trip énekese volt, az ő hangja hallható a csapat két eddigi nagylemezén, a 2013-as Manifest Decimationön és a 2017-es Nightmare Logicon is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 imi 2024-03-01 11:41
Jó hír. Pont tegnap hallgattam meg ezredjére a Live in Seattle-t, meg azon agyaltam, hogy jó lenne ha visszatérnének, erre tessék.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.