Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Csak egy nagyon lármás kisebbség trollkodja tele a netet különböző álneveken”

0801ffdpAz utóbbi évek két legsikeresebb amerikai metal csapata, az Avenged Sevenfold és a Five Finger Death Punch egyaránt rengeteg gyűlölködés céltáblája a neten, ami önmagában is különösen gyakori téma, hiszen az elmúlt hónapok elképesztően magas listás helyezései miatt mindkét zenekarra óriási figyelem irányul. Zoltan Bathory, a Death Punch magyar származású gitárosa szerint ugyanakkor a köpködés távolról sem általános, sőt…

„Az Avenged Sevenfold öt-hat évvel előttünk jár, de mi majdnem minden évben kihozunk egy lemezt, szóval zárkózunk fel hozzájuk”, mondta a The Irish Times interjújában Zoli, amikor arról kérdezték, hogy mintaképül szolgál-e a Five Finger Death Punch számára a jelenkor másik legsikeresebb amerikai metal csapata, akikkel jelenleg történetesen éppen együtt turnéznak Európában. „Szerintem ez egy remek turnéösszeállítás a heavy metal rajongóknak, és a táborunk egy igen komoly része is közös. Az Egyesült Államokban most már majdnem ott vagyunk mellettük. Ha viszont mintaképet kellene választanom magunknak, akkor az a Rammstein lenne, mert amikor meghallom őket, mindig azt mondom: te szent szar! És állatira odateszik magukat, amikor élőben játszanak, ami az Avenged Sevenfoldra is áll.”

A két csapatban az is közös, hogy egyiket sem kímélik a netes fórumokon és közösségi oldalakon. „Különös időket élünk”, mondta Zoli ennek felvetése kapcsán. „A mi zenekaraink generációja az első, akiknek együtt kell élnie az internettel, hiszen a 2000-es évek elején a háló még nem tartott ott, mint most. Rólunk viszont már akárki véleményt mondhat, akinek van. Ha tényleg megvizsgálod, honnan árad felénk az a rengeteg gyűlölet, rá fogsz jönni, hogy csupán egy nagyon lármás kisebbségről van szó, akik különböző álneveken teletrollkodják az egész internetet. Ezek olyan emberek, akik csak a névtelenségbe burkolózva merik összehordani ezt a sok szarságot. És manapság mindenki rengeteg fikát kap. Mi valami olyasmit csinálunk, ami könnyen befogadható zene, nem pedig extrém metal, szóval egyre népszerűbbek és népszerűbbek vagyunk a rádiókban is. Ez az extrém metal híveinek körében automatikusan egyenlő azzal, hogy eladtuk magunkat. Ez persze röhejes. Az Avenged Sevenfold is az első naptól kezdve ugyanaz a zenekar, és mi is ugyanazt csináljuk, amit annak idején elkezdtünk. Szó sincs róla, hogy hirtelen jazz-pop albumokat kezdtünk volna el gyártani…”

A Five Finger Death Punch új nagylemeze, a The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 2 a múlt héten az amerikai listák második helyén kezdett. Ezzel a csapat idén már másodszor csípte meg a topközeli pozíciót, hiszen az első rész a nyáron ugyanilyen magasra jutott a Billboard Top 200 rangsorában.

 

Hozzászólások 

 
+3 #33 gomalface 2014-06-03 16:02
Nem értem, ha valamiben nem hörögnek állandóan, és nem csapkodják a gitárt, akkor az már nem is metál? Mi a fene van már ezzel a világgal?
A metálosok között régen testvériség volt, most meg úgy szidjátok egymás zenéjét, mintha totál eltérő műfajokról lenne szó. Szépek vagytok, megjátszós fäszfejek...
Idézet
 
 
+1 #32 metalterminator666 2013-12-11 14:27
ezt a szevenyfódot azért hallgattam meg, mert korábbi cikkben valaki azt állította, hogy a sulijukban a hipszter és a metálos együtt dúdolja a dallamát, valamely nótájuknak. na azt hallgattam meg. hát, dallama az nincsen nekije.
Idézet
 
 
+1 #31 Flagellator1974 2013-12-10 21:37
Tisztelem a Mode-ot, és a Personal Jesus meg a Damaged people elég jó dalok.
Idézet
 
 
-1 #30 xdespisedkidx 2013-12-10 07:45
Már ne is haragudj nexxtbence de neked nincs hallásod (ha már így osztogatod) :D A City Of Evil-el kifújt az A7X. A Self titled még úgy ahogy elment de utána végképp gagyiba mentek át. Kedves Zoltanunk pedig burokban élt az elmúlt évek során? :D Írtak pár korrekt refrént de ezzel ki is fújt a 5FDP. Tipikus amerikai tiniknek szóló metál csak úgy mint a Disturbed és társai. Egy másik hírben láttam hogy Anselmo-t is szerették volna vendégnek csak "nem ért rá". Külön örülök neki hogy nem adta a nevét egy ilyen bohóckodáshoz.
Idézet
 
 
+5 #29 SquatEye 2013-12-10 07:10
Kmaker, nagyon jó hogy a Judas Priestet hoztad fel példának. Tippelj, Rob Halford kinek az albumán vendégeskedett nem olyan régen?
Idézet
 
 
+1 #28 Khold 2013-12-09 17:28
Flagellator, azért a Mode-ot leminősíteni elég nagy hiba volt részedről. Az ő zenéjüket mindenhogy lehet hallgatni, csak kínnal nem.
Dave Gahan és Martin L Gore legalább annyit letett az asztalra, mint bármelyik nagy metal zenekar. Elég csak meghallgatni a legújabb lemezüket, a Delta Machine-t.
A diszkográfiájuk legjobb lemeze.

Egyébként meg felesleges összemarakodni azon, hogy mi az igazi metal, meg mi nem az. Nekem a Mercyful Fate, másnak a Megadeth, egy harmadiknak meg az Omen.
Ettől még nem lesz senki se kevesebb, vagy több.
Idézet
 
 
+5 #27 nexxtbence 2013-12-09 17:26
Hát akkor én meg azt mondom, hogy neked nincs hallásod, mert nem csak a City of Evil-ön meg a Nightmare-en parádéznak. A FFDP-t nem annyira ismerem, de róluk sem gondolnám, hogy annyira hulladékbanda. A Judas Priest azért tudott műfajt teremteni, mert akkor még az a műfaj nem létezett. Nem volt ennyire telített a zeneipar. Amúgy nem vagyok híve a zenekarok ilyen részletes beskatulyázásán ak, hogy ez thrash metal vagy heavy vagy akármi, mert az emberek különbözőségébő l fakadóan mindenki máshogy kombinálja a bizonyos elemeket, hatásokat. De persze jogod az van leszarozni alaptalanul más emberek életműveit, meg trágárkodni másokkal, csak szerintem nem jogos.
Idézet
 
 
#26 asdasd 2013-12-09 15:50
kmaker, te hány éves vagy, bénagyerek?
Idézet
 
 
-13 #25 kmaker 2013-12-09 15:18
Idézet - Csóró Lali:
Na kérem szépen, ezekkel van itten baj, mint pölö a második hozzászóló. Hát noooooooormális ? Pont az ilyen trollokra utal egy néhány nappal ezelőtti idézetben a BVB-os csóka is: a metalos tábor széthúzásáról. Nem veszed észre 'kmaker' barátom, hogy itt rengeteg rock/metal/fémzenész, zenekar EGY HAJÓBAN evez, és ezt kellene támogatni, nem pedig a közülünk valókat támadni, visszahúzni? Ha nem teszik valami, ne hallgasd, de ne is fikázd egy metalos fórumon. Hol az összetartás, ne adj' isten a tisztelet? Ezek a zenekarok bizony a pop-sztárokhoz képest nulla támogatással építették fel magukat. Az FFDP esetében pedig ugye (talán) mondani sem kell, hogy a magyar származású Báthory Zoli különösen rászolgált az elismerésre és tiszteletre tőlünk, magyaroktól. De egy pattanásos tizenéves 'éntudommiazigaz imetálezekmegmi ndműanyagfosok' trolltól (vagy talán bukott zenésztől?) mit várhat az ember?
Ezeknek még az se lenne jó, ha a rádióból csak metal szólna, mert azok meg mind eladták magukat, meg akkor mindenki metalt hallgatna, és mi lesz az ő 'kizárólagos' kedvenceivel, brühühü, már nem csak az ővéi....

Az igazság az, hogy nagyon belefáradtam már ezekbe a dolgokba. Hogy válaszolgatni minden egyes tetűnek, aki reagálgat a hsz-eimre, negatív "véleménnyel".
1. neked habzik a szád. 2. majd ha megengedem, hogy "barátom", és hasonlókkal illess, akkor lehet.
amiket meg feltételezel rólam, a valóságtól hót messze állnak te gyökér.
nexxtbence: úgy mondhatja ilyenekre, hogy sz*r, mert azok. hasonlítsd már össze egy zeneileg sokkal igényesebb metal bandával ezt kettőt. legyen mondjuk judas priest. érzékeled már a különdbséget? neked az nem megy, de legyen, segítek: a priest egy műfajteremtő banda, a ffdp meg egy műfajromboló banda. az ax7-et kihagytam, tekintettel a már említett 2 lemezükre, de összességében ők is hulladékzenekar kategória. nem valószínű, hogy a további "hsz"-ekre reagálok, úgyhogy minden jót :-)
Idézet
 
 
+10 #24 nexxtbence 2013-12-09 12:44
Én csak azt nem értem, hogy hogy mondhatja valaki ilyenekre, hogy szar? Maximum azt mondhatná akárki is, hogy "nekem nem tetszik, nem hallgatom". Persze ez intelligencia meg egyéb jellemvonások kérdése is. Annak ellenére, hogy nagyon is szeretem a Sevefoldot és tisztelem őket, mint zenészeket, nem őket védem, hanem az ilyen degeneráltakat nem értem.

Never go full retard, maaan!
Idézet
 
 
+9 #23 Flagellator1974 2013-12-09 07:07
Szép kis történet kerekedett ki itt :) Az a meglátásom, hogy bár a vélemények (az enyém is) nagyon sarkosak, és belegázolnak pár ember lelkivilágába, azért a metálkedvelők nem fognak egymás torkának esni. Pl. egy személyes találkozó esetén, egy-két sör után öt perc alatt szent lenne a béke, nem viccelek. Amikor egyetértek azzal, hogy valaki szerint a Five szar, meg az Avenged is olyasmi, azzal csak a zenekart minősítem. Szarok a dalaik, unalmasak és nem értem, mi tetszik ezen bárkinek is. Aztán persze rájövök, hogy a tetszéssel nem lehet mit kezdeni, meg hogy minden metálosnak van közös kapcsolódási pontja. És ha fikázom a másik metálos kedvenc bandáját, azzal igenis belegázolok, akármilyen keményfejű is. Valamikor gitároztam (klasszikus g.), de lustaság miatt abbahagytam. Ezért sem lehet egy kurva szavam sem Bathory Zolira. Metál mellett ugyanolyan lelkesedéssel hallgatok Olivia Newtont, S&G-t, Skinny Puppy-t, a Bűnvadászok zenéjét, Monteverditől az Ulysses-t meg Esotericet. Ami a rádiós metált illeti: A7X-t meg Five-ot ugyanakkora kínnal hallgatnék, mint teszem fel Depeche Mode-ot. Én lennék a legboldogabb, ha a rádiók egész nap Testamentet, Exodust meg Acceptet nyomnának, éjjelente pedig, amikor már minden kisgyerek alszik, egy kis Death-et, Carnage-t, Dismembert.
Szerintem nincs bajunk itt egymással, csak szarul esik, ha köpködik azt, amit szeretünk. Továbbra is meg fogom mondani, ha valami szerintem szar (ha fog valakit érdekelni), de inkább így: csak anyajegyem lehet, tetkóm egy darab se.
Részemről vége.
Idézet
 
 
+9 #22 SquatEye 2013-12-09 00:55
"Az, amit tényleg szívvel-lélekkel játszanak"

Gondolom tisztában vagy vele, mi van az ő szívükben és lelkükben.

Mi még mindig ott tartunk, hogy a metál az fekete ruha meg hosszú haj... ami pedig külön fájdalmas ebben, hogy ezt nem külső szemlélők állapítják meg.

"azt azért te se gondoltad komolyan, hogy exodust játszana a rádió"

Nem a realitásértékét kell nézni, hanem azt, hogy az lenne a JÓ. Egyszerűen arról van szó, hogy az igazán trú elitista metál majmok csak addig hallgatnak valamit, amíg az "csak az övék" - tedd a szívedre a kezed, neked is van ilyen ember a közeledben, vagy legalábbis találkoztál már ilyennel, az fix. Alex Skolnick mondta a Testament újjáalakulása idején egy interjúban, hogy azért lett anno elege az egészből, mert "meg kellett felelni", "rázni kellett a fejedet és növeszteni a hajad ahhoz hogy legyél valaki".
Vegytiszta önzés ez az egész... ahelyett hogy azt mondanátok: "nekem ez ugyan kevés/nem tetszik/nem az én világom", és elfogadnátok, hogy valaki más ezekből a zenekarokból merít mondjuk erőt, vagy érzi jól magát egy koncertjükön, rögtön minősítetek.
Idézet
 
 
+8 #21 queensryche999 2013-12-09 00:22
Idézet - asdasd:
nagyon béna ez a metálos korlátoltság. ugyanolyanok vagyunk mi is, mint minden más réteg. felesleges áltatni magunkat.


És sok évre visszamenőleg (még bőven a netkorszak előtt) is ilyenek voltunk (voltak) sajnos.
Idézet
 
 
+16 #20 queensryche999 2013-12-09 00:17
Tudjátok, az a helyzet, hogy az itteni reakciókat (is) olvasva Zolit látom visszaigazolni. Természetesen véleménye mindenkinek lehet, de a sokadik "megmondom, mi az igazi metal" után nem csodálom, ha ő is csak mosolyog ezen az egészen.
Idézet
 
 
+11 #19 asdasd 2013-12-09 00:09
nagyon béna ez a metálos korlátoltság. ugyanolyanok vagyunk mi is, mint minden más réteg. felesleges áltatni magunkat.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.