Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Corpse Rot néven fut a death metal pionírok új bandája

Két death metal veterán egyesítette erőit a Corpse Rot nevű új formációban: az egykori Mantas, Death és Massacre frontember Kam Lee, illetve a korábbi Obituary gitáros Allen West, akinek annak idején a Six Feet Under megalapításában is kulcsszerepe volt.

„Akár hiszitek, akár nem, ezt a nevet korábban még nem használták", mondja a névválasztásról Kam Lee (a képen). „Csak viccelődtem Allennel, hogy én a Corpse Grinder dalról, ő meg a Slowly We Rotról ismert, rakjuk össze a kettőt. Mivel egyetlen bandát sem találtunk Corpse Rot néven, így aztán megtartottuk." A Corpse Rot további tervei egyelőre ismeretlenek, de a tervek szerint hamarosan mozgolódni kezdenek.

Kam Lee még a Death egészen korai időszakában énekelt Chuck Schuldiner bandájában, abban az érában is, amikor a csapat a Venom gitárosa után még Mantas néven futott. 1985-ben lépett ki a csapatból, hogy csatlakozzon a Massacre zenekarhoz, akikkel 1991-ben adta ki a legendás From Beyond debütalbumot, a floridai death metal vonulat egyik kiugró mestermunkáját. Kam és zenészhaverjai utóbbi lemezt július 16-án teljes egészében előadták a williamsville-i A Day Of Death fesztiválon. A From Beyond megjelenésének huszadik évfordulóját Lee egykori zenésztársai is megünneplik: Terry Butler basszusgitáros és Rick Rozz szólógitáros az év hátralévő részében egy teljes európai turnét szentelnek majd a legendás lemeznek, de még egyelőre nem tudni pontosan, milyen név alatt.

Allen West az Obituary alapító tagja volt, és noha az 1990-es Cause Of Death lemez idején nem volt a banda tagja, neve hozzánőtt a csapatéhoz. A gitáros később Chris Barnes mellett a Six Feet Under megszületésénél is ott bábáskodott, innen a '90-es évek végén távozott. Az Obituaryt 2006-ban hagyta ott véglegesen.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.