Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Coroner: elkészült a dokumentumfilm, megnézhető egy előzetes

0915coronerMegtekinthető egy rövid ízelítő a svájci Coroner történetéről forgatott dokumentumfilmből. A kiemelt koncertekre újraaktivizálódott kultikus prog/thrash triót bemutató anyag valamikor jövő évben jelenik meg DVD-n.

A Coronerről Bruno Amstutz és Lukas Ruettiman forgatott dokumentumfilmet, amelyben a csapat tagjai mellett alapos interjúk lesznek olyan, a trió sztorijához szorosan kapcsolódó vagy rajongónak számító metal muzsikusokkal, mint Tom G. Warrior és Martin Eric Ain a Celtic Frostból, Max Cavalera a Soulfylból, Chris von Rohr a Krokusból vagy Chris Glanzmann az Eluveitie-ből. Egy rövid előzetes alább máris megtekinthető.

A gyakran a thrash metal Rush-aként emlegetett Coroner eredetileg a szintén svájci Celtic Frost roadjaiból alakult a '80-as évek derekán, és a továbbiakban is szoros kapcsolatot ápoltak Tom G. Warriorékkal - olyannyira, hogy első demójukat, az 1986-os Death Cultot egyenesen Warrior énekelte fel. A banda debütalbuma 1987-ben jelent meg R.I.P. címmel, és ugyan a közönségsikerek végig elkerülték őket, a Coroner a későbbiekben még további négy stúdiólemezt rögzített. Az egyéni megközelítésű, egyre technikásabb thrash-alapú muzsika elsősorban a szakma és a zenészek zenéje volt, de az intellektuálisabb, csavarosabb durva dolgok hívei körében is kultstátuszra tettek szert olyan anyagaikkal, mint az 1988-as Punishment For Decadence, az 1989-es No More Color, a talán legizgalmasabb 1991-es Mental Vortex és az indusztriálisabb 1993-as Grin. A zenekar az alternatív érában tetszhalálba meredt, majd 1996-ban hivatalosan is feloszlottak. Vetterli ezután pár évig a Kreator szólógitárosaként zenélt tovább, Edelmann pedig a Tom G. Warrior-féle Apollyon Sunban.

A Coroner néhány éve újra aktív, tevékenységük azonban szórványos fesztiválozásban, koncertezésben merül ki, új lemezt az eddigi nyilatkozatok alapján biztosan nem terveznek.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.