Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Conception: három új dal a visszatért norvég progmetalosoktól

conception_cNovember 2-án új, háromdalos kislemezzel jelentkezett a Conception, amely máris meghallgatható. Roy Khan és Tore Østby zenekara év elején alakult újjá, és a hónap végén egy teljes EP-t is megjelentetnek.

Hosszas szünet után, év elején újjáalakult a norvég progmetalos Conception: Roy Khan énekes, Tore Østby gitáros, Ingar Amlien basszusgitáros és Arve Heimdal dobos ismét összehozta a két évtizede inaktív csapatot, és szinte azonnal beindítottak egy közösségi finanszírozási kampányt, hogy ősszel kihozhassanak egy új EP-t. A végeredmény előszele Re:Conception címmel jelent meg e hét pénteken, rajta három dallal, amelyek máris meghallgathatók. A zenekar további három dalt rejtő minialbuma, a My Dark Symphony november 23-án érkezik.

A Conception a '90-es években négy kiváló albumot jelentetett meg: az 1991-es The Last Sunsetet, az 1993-as Parallel Minds-ot, az 1995-ös In Your Multitude-ot és az 1997-es Flow-t. Khan nem sokkal később bekerült a Kamelotba, Østby pedig az Arkban folytatta.

 

Hozzászólások 

 
#2 Verebélyi Gábor 2018-11-04 19:19
Még a Hammer valamelyik ősrégi számában olvastam egy lemezajánlót Uzseka Norbitól, amelyben méltatta a kilencvenes évekbeli progresszív gyöngyszemeit, köztük az általam akkoriban teljesen ismeretlen Conception zenekart. Nem kis munka volt akkor a Zenebarlangból beszerezni a négy lemezt, amelyek azóta is gyűjteményem becses darabjai. Az In Your Multitude és a Flow ma is gyakran megjelennek a kocsim lejátszójában. Mióta csak meghallottam a hírt, tűkön ülve vártam a dalokat... Végre, itt vannak, és elégedett vigyorral nyugtázom a norvégok zsenialitását.
Idézet
 
 
#1 Chris92 2018-11-03 09:55
Adja meg a Jóisten a lehetőséget nekik egy új nagylemezhez. Roy Khan pedig félemeletes, semmit se kopott a hangja.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.