Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chad Kroeger: „A Stone Sour úgy szól, mint egy felhabosított Nickelback”

Pénteken jelent meg a Nickelback új lemeze, a Feed The Machine, amely garantáltan beindítja majd a szokásos fikacunamit a zenekar körül, Chad Kroeger azonban most maga is tett azért, hogy sokakat magára haragítson: a kanadaiak főnöke elég rendesen nekiment Corey Taylornak és a Slipknotnak egy interjúban.

0620nickel

Beleszállt Corey Taylorba a Metal Covenantnek adott interjújában Chad Kroeger. A Nickelback énekes/gitárosát épp csapata zenei sokszínűségéről kérdezték, amikor elszabadultak a dolgok. „Egyetlen olyan változatos zenekar sem jut eszembe, mint mi", mondta Chad. „Tényleg nem. És nem hinném, hogy ezt a büszkeségem vagy az egóm mondatja velem... Mondj még egy zenekart, ami olyan széles zenei palettát fog át, mint a Nickelback!" A riporter ezután elkövette azt a hibát, hogy a Stone Sourt nevezte meg. „Igen, mert ők Nickelback akarnak lenni", ütötte le a magas labdát Kroeger. „Corey Taylor régebben elég komisz dolgokat mondott rólam a sajtóban. Arról beszélt, mennyire könnyű slágereket írni. Nos, hát akkor gyerünk, bizonyítsd be: írj egyet! Még nem hallottam tőle azt a bizonyos slágert... Rendben van a zenekar, de nem olyan jók, mint a Nickelback. Úgy szólnak, mint egy felhabosított Nickelback."

Chad ezután még tovább ment, és a Slipknotot is cinkelte egy kicsit, akikkel annak idején egyaránt a Roadrunnernél dolgoztak a kiadó legsikeresebb bandáiként. „Fel kellett venniük a maszkokat, és össze-vissza ugrálniuk. Mennyire jó a zenéd, ha össze kell vernetek egymást a színpadon, meg bele kell okádni a maszkotokba minden este? A zenéhez nincs szükség semmiféle körítésre, a zenének önmagában is meg kell állnia a helyét. Egyik kedvenc zenémnek sincs plusz körítése. Corey belefáradt, hogy folyamatosan maszk mögé kell rejtőznie, azt akarta, hogy az emberek tudják, hogy néz ki – így aztán elkezdte a Stone Sourt."

A történelmi hűség kedvéért tegyük hozzá, hogy ebben a kérdésben Kroeger téved, hiszen Coreyt pont a Stone Sour éléről halászta el a Slipknot, bár abban igaza van, hogy előbbi csapat a maszkos terrorbrigád sikereinek köszönhetően éledhetett fel a 2000-es évek elején, és szerződhetett a Roadrunnerhez. Abban ugyanakkor igaza van, hogy Corey korábban nem spórolt a gúnyos kijelentésekkel a sajtóban a Nickelbackről és Kroegerről, illetve konkrétan Kroeger kinézetéről sem.

 

Hozzászólások 

 
+3 #13 AR82 2017-06-22 20:53
A Nickelback széles zenei palettát fog át?
Ne röhögtessen már...
Ha olyat keres aki beskatulyázatla n akkor ott van Kid Rock
1990-től napjainking meg lehet nézni hány stílusban fordult meg és mind milyen jól állt neki...
A Nickelback mint sokszínű zene? Hagyjuk már ezt a popzenét
Idézet
 
 
-3 #12 James Smith 2017-06-20 21:53
Függetlenül attól, hogy a Nickelback fikázás tárgya állandóan írtak most egy elég jó albumot, tele remek számokkal. (Remélem lesz kritika.)
Vannak tőlük egyaránt jobb és rosszabb zenekarok.
Idézet
 
 
+13 #11 Dead again 2017-06-20 15:37
Várjunk, lemaradtam valamiről? Van kemény Nickelback?
Idézet
 
 
+18 #10 Igor Igorovics 2017-06-20 15:23
Idézet - keviny:
*sóhaj*

A rockzene-ipar felnőttkorú óvodások gyűjtőhelye reconfirmed.

Mintha más stílusokban nem lennének ilyen oda-vissza osztások. Sőt a közéleti személyiségek rendszeresen osztogatják egymást, függetlenül attól, hogy az illető zenész, színész, újságíró, politikus, sportoló vagy éppen orvos. Bizony még ők is. Múltkor láttam egy Zaher Gábor interjút, és ott nyilatkozta, hogy őt is sokszor támadják azzal, hogy ő egy ripacs meg, hogy celebeskedik (magyarul "elatta" magát), szóval nincs új a nap alatt. Ez nem rockzenei betegség, ez teljesen természetes a közéletben.
Idézet
 
 
+17 #9 keviny 2017-06-20 13:34
*sóhaj*

A rockzene-ipar felnőttkorú óvodások gyűjtőhelye reconfirmed.
Idézet
 
 
+19 #8 cápaidomár 2017-06-20 13:13
Chad most visszavágott. Ennyi történt. Nyilván Corey se mindig állt a helyzet magaslatán, amikor az okosságait osztogatta, hát most visszakapta. Aztán össze ne sértődjön, mert évekig baszott föl valakit a médián keresztül.
Idézet
 
 
+20 #7 Igor Igorovics 2017-06-20 12:32
Erre mondják azt üzleti körökben, hogy gerrillamarketi ng. Egy centjébe se kerül, és írnak róla.
Idézet
 
 
+15 #6 Szálasihónaljszőre 2017-06-20 11:32
Szerintem a Nickelback régen is a leghitványabb rádiórockot játszotta. Nem okvetlenül rossz a zenéjük, de azért a határfeszegetés szóról szerintem senkinek sem a Nickelback ugrik be.
A StoneSourra is lehet akármit mondani, de egyetlen lemezük sem rossz. Vannak gyengébb eresztések náluk is persze, de még a Burbank feldolgozásleme zekben is több tűz van, mint Kroegerékben bármikor.
A Slipknot is tipikus love-hate zenekar, de a "maszkbahányássa l" azonosítani őket szerintem erős túlzás, karcolja a sznobéria határát. Azt aláírom, hogy egyetlen Slipknot szám sincsen túlgondolva, vagy túlírva, de ezt a követ sem hiszem, hogy pont a Nickelbacknek kéne rájuk dobnia :D
Idézet
 
 
+6 #5 Narada 2017-06-20 10:36
Corey:
*kávét szürcsölve híreket olvas*
*meglátja ezt*
*WTF fejet vág*
*WTF szavakat mond*
*elvigyorodik*
*sajnálkozva megrázza a fejét*
*egy percre gondolkodik a billentyűzet felett, még mindig hitetlenkedve csóválva fejét*
*inkább kimegy pisilni előtte*
*... és írni kezd...*
Idézet
 
 
+15 #4 revdav11 2017-06-20 10:30
Ez jó lesz... :D
Idézet
 
 
+6 #3 Bakk-Dávid László 2017-06-20 10:23
„Egyetlen olyan változatos zenekar sem jut eszembe, mint mi" pffff, hirtelen azt sem tudom, hányféleképpen cáfoljam ezt a baromságot. Most komolyan, hol él ez a faszi? :D
Amúgy nekem nincs bajom a zenéjükkel, de ez a Chad nem lett szimpatikusabb ezzel a kiállással.
Idézet
 
 
+40 #2 bogar 2017-06-20 10:18
Mivel ugye a Nickelback-et és Chad-et "alapból fikázni kell", így nem kétséges számomra, hogy a komment szekció kinek ad majd igazat, de nekem tetszik ez a kiállás.
Corey tényleg átment ilyen félhivatalos megmondóemberbe a metal berkein belül, nem baj, ha időnként őt is megcincálják egy kicsit! :-)
Idézet
 
 
+9 #1 Codename333 2017-06-20 10:17
óó chad......óóóó chad papa....meghúztad az oroszlán bajszát....innen nincs vissza út :O :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.