Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Casketgarden: érkezik a This Corroded Soul Of Mine speciális újrakiadása

0710casketJubileumi újrakiadást kap a Casketgarden 2003-as bemutatkozó albuma. A This Corroded Soul Of Mine-hoz már két új videó is készült.

2003-ban jelent meg a hazai Casketgarden első nagylemeze, a This Corroded Soul Of Mine, amely most új kiadásban lát napvilágot a metal.hu gondozásában. A lemez háromféle formátumban jön ki: száz példányra limitált fehér/rozsdabarna márvány bakeliten, száz fekete bakeliten és digipak CD-n, mivel korábban ezekben a formátumokban nem volt elérhető. Két videó már készült is a friss megjelenéshez: az egyik az I Witness, a másik az album egyetlen lassú száma, a Widow Mother Earth. Utóbbihoz maga Costin Chioreanu (Ghost, At The Gates, Arch Enemy, Grave stb.) készített videót. „Amikor megkerestük Costint egy visualizer video kapcsán, álmunkban sem gondoltuk, hogy kiderül, hogy Costin maga is hatalmas Casketgarden rajongó volt a 2000-es évek közepén – mondják. – Ahogy a videó miatt újra felfedezte az albumot, annyira nagy hatással volt rá ismét, hogy akrilfestékkel vásznon újraképzelte az eredeti borítót. Szerintünk igazi művészeti alkotás született, és nagyon megérintett, hogy ilyen művésszel dolgozhattunk, mint Costin."

„A '90-es évek közepe óta rajongója vagyok a dallamos death metalnak, pontosabban annak Svédországból eredő verziójának – mondja a Casketgardenről Costin Chioreanu. – Az új évezred elején viszont olyan étvágyam lett új megjelenésekre ebből a műfajból, hogy elkezdtem zenekarokat felfedezni más országokból is. Ilyen volt például a Casketgarden is, és This Corroded Soul Of Mine lemezük sokáig rotációban ment kazettán és CD-n a lejátszóimban. Egyszerűen letaglózott a lemez. Most pedig itt vagyunk húsz évvel a megjelenés után, és meghívtak, hogy készítsek egy évfordulós borítót az albumhoz, pont egy időben a grafikai cégem, a Twilight13media húszéves évfordulójával. Ezen a néven dolgoztam szinte az összes gyerekkori bálványommal, amelyek közül a sokan a Casketgardenre is nagy hatással voltak. Úgy gondolom, varázslatos a szenvedély ilyen szintű körbeérése. Mindannyian kapcsolódunk egymáshoz."

Részletek az újrakiadásról itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 kornel 2023-07-18 19:17
Őszintén szólva nem ismerem a teljes lemezt,de baromi szép kiadvány,megy a polcra az ...of bitterness and hope mellé.Ott sajnos lemaradtam a gyönyörű mustármintás vinyl verzióról.
Idézet
 
 
#1 SquatEye 2023-07-12 07:46
Zseniális lemez, nagy hatással volt rám középsulis koromban. A hazai színtérről nem is nagyon tudnék még ilyen minőségű zenekart mondani ebben a stílusban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.