Shock!

május 14.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cannibal Corpse: hallgasd meg a kínok lemezének nyitódalát!

Március 13-án, Torture címmel jelenik meg a floridai Cannibal Corpse tizenkettedik stúdióalbuma, amelyet Erik Rutan producerrel készítettek el az egyik legismertebb death metal fogat tagjai. Az első dal, a Demented Aggression már meg is hallgatható.

A tizenkét tételes Torture-ön a csapat változatosságot és zenei előrelépést ígér, ám ígéretük szerint – főleg a tempók terén – egyszersmind felidézik majd korai korszakukat, a Butchered At Birth és a Tomb Of The Mutilated lemezek világát is. Az anyagot Erik Rutannal készítették el a floridai St. Petersburgben, illetve a texasi Tornillóban, a borítót pedig a banda régi kollaboránsa, Vincent Locke alkotta meg.

„Zeneileg igencsak érdekes fejleményekről számolhatok be", mondta néhány hete egy interjúban Alex Webster basszusgitáros, a csapat főnöke. „Az utolsó pár lemezen a fő dalszerzők egyike voltam: az Evisceration Plague albumra már egyenesen hét komplett nótát hoztam zenével, szöveggel együtt, plusz még ott volt a Scalding Hail, amit Rob Barrett-tel közösen jegyeztünk. Ezúttal viszont azt szerettem volna, ha Pat O'Brien és Rob jobban belefolynak a dalszerzésbe. Féltem attól, hogy ha megint olyan sokat írok, az én nótáim betanulása mellett egyszerűen nem jut majd idejük a saját dolgaikra. Mivel egy másik projektben is érdekelt vagyok mostanában, kicsit visszafogtam magam, így a végén Pat négy, Rob pedig három dallal állt elő. Ennek következtében ez a lemez változatosabb lesz, mint az előzőek. Továbbra is Cannibal Corpse-stílusú death metalról beszélünk, de több különböző ízzel. Rob és Pat baromi tehetséges dalszerzők, így olyannyira szeretnénk őket bevonni a melóba ezen a téren, amennyire csak lehet. Rob például a három eddigi legjobb Cannibal Corpse-ba hozott dalával rukkolt most elő szerintem."

A Torture dallistája az alábbi:

01. Demented Aggression
02. Sarcophagic Frenzy
03. Scourge Of Iron
04. Encased In Concrete
05. As Deep As The Knife Will Go
06. Intestinal Crank
07. Followed Home Then Killed
08. The Strangulation Chair
09. Caged... Contorted
10. Crucifier Avenged
11. Rabid
12. Torn Through

A zenekar márciusban már biztosan ott lesz a brit Metal Hammerhez kapcsolódó, öt állomásból álló Destroyers Of The Faith turnén a Triptykon, az Enslaved és a Job For A Cowboy társaságában.

Hallgasd meg az első új Cannibal Corpse nótát, a Demented Aggressiont!

Cannibal Corpse "Demented Aggression" by Metal Blade Records

 

Hozzászólások 

 
#14 TopFeri 2012-01-18 14:20
Köszönöm a korrekt válaszokat!
Idézet
 
 
+2 #13 kt 2012-01-17 23:14
Állat ez a dal, kb. az utóbbi 10 évben nem hallottam a Cannibal Corpse-ot ilyen frissnek.
Idézet
 
 
+3 #12 M 2012-01-17 23:04
Teljesen jó ez a szám.
TopFeri: Én sosem értettem, hogy a metal zenéből miért asszociállnak arra, hogy pl. "biztos ezt hallgatják a sorozatgyilkoso k" stb. Ez egy baromság. Én ugyan még nem voltam CC koncerten, de több ismerősöm viszont igen, többször is, és egyik sem számolt be arról, h verekedtek volna, vagy ilyesmi. És egyikük sem golyózott be tőle, ahogy én sem, pedig már egy ideje hallgatom a CC lemezeket. Ahogy láttam, többen is írták, hogy a CC mellett szeretnek más zenekarokat is, tehát az sem húzható senkire, hogy aki death metal-t hallgat, az egy vadember lenne, mert sztem mondhatom többesszámban is, ez sem igaz.
A másik: én is utálok, így nem hallgatok bizonyos stílusokat, de pont ezért nem is fogok az olyan fórumokba beírogatni, h teszem azt "régen még értelmes disco zene volt, de most ez az egész egy szar, hol lett ez elb@szva?". Ok, véleménye mindenkinek van meg lehet , de a tiéd olyannak tűnt, mint aki el van keseredve, hogy ilyen stílus és zenekar is van, és főleg, h vannak akik ezt hallgatják. Manapság millió zene meg banda van és pont a death metal nem az, ami a tv-ből meg a rádióból ömlene, így kedvedre válogathatsz. A Pink Floyd sem éppen egy vidám, slágeres zene. De "iskolateremtő". És a CC is az, de ők a death metal-ban. Felesleges arról beszélni, h mikor fordult ki a zene ennyire... Vagyis ezt a témakört inkább a világra kéne ráhúzni. Az van leginkább kifordulva magából.
Idézet
 
 
+2 #11 Masvidal 2012-01-17 22:53
Atyám, ez kurvasúlyos. Főleg ott a vibrátor 2/3-ánál az a gitárkiállás. És végre hallani egy kicsit röfögni az a bőgőt. Viszont az ének túl hadarós a dob meg mintha kurva pontatlan lenne az elsőriff alatt. Egyszerűen nem kap el a riff húzása. A végén a szólónak meg nem látom értelmét, amolyan legyen szóló mer mérne, de miért is? De rögtön meg kellett hallgatnom ötször ezt a számot mert kurvajó.
Idézet
 
 
+1 #10 badalac 2012-01-17 22:01
csak azt tudnám én is mondani, mint kt! (thumbsup :D )

erről van szó!

(egyébként megjegyezném, hogy John Cage (idén évforduló) óta mindenféle hang lehet zene, még a "nem-hang" is, azaz csönd ;) Get over it! )
Idézet
 
 
+4 #9 Zoli 2012-01-17 20:40
Valahogy így történhetett (fordulat nélkül, mert lassan zajlott...)
Black Sabbath---- Motörhead --- Venom --- Death ---Cannibal corpse... a lényeg hogy jó számokat írjon egy banda - még ha a CC komplexebb is. A koncerteken meg nincs verekedés én 3x láttam a CC-t, de állítom hogy önfeledt szórakozás az egész, csak kívülről tűnhet ijesztőnek. Amúgy tényleg érdekes mert imádom a deep purple-t, dream theater-t, de a cannibal corpse-t is.:)
Idézet
 
 
+4 #8 kt 2012-01-17 18:28
A zene, csakúgy mint az összes többi művészeti ág kifejezési forma. Az önkifejezés nem csupán a mosolyról és az örömről szól, hanem minden más érzelemről és gondolatról is. Ez a kezdetektől fogva így van, gondoljunk a festészetre, fotográfiára, filmművészetre, irodalomra.

A zene sem kivétel ez alól, semmiféle fordulat nem volt. A népzenében és a klasszikus zenében is rengeteg példa van a legkevésbé sem vidám témákra. A death metal egy szélsőséges megnyilatkozási forma, de bőven megvan az előzménye akár a zenében, akár a társművészetekb en.
Idézet
 
 
-1 #7 TopFeri 2012-01-17 18:03
Nem fikázásnak szántam, és nem is kívántam senkinek beletaposni az ízlésébe. Csupán kíváncsi voltam mások véleményére. Arra még nem kaptam választ, hogy hol volt a fordulat.

A Shock!-on azért nem csak ilyenekről írnak (szerencsére :) ), szóval van itt keresnivalóm.

Nem azt mondtam, hogy ettől lesz valaki agresszív, hanem a (na jó legyen) zenét tartom agresszívnak. Hasonlítsuk össze mondjuk a régi beat vagy Rock 'n' Roll zenekarokkal: az ő koncertjeikre még mosollyal az arcukon mentek az emberek, mert buli volt. Ugyanez igaz a nagy öregek koncertjeire. A CC-hez hasonló bandák koncertjein pedig inkább verekedni szoktak - amennyire láttam. Szóval erre a fordulatra gondoltam igazából.

A zenei képzettség más dolog. Azt nem vitattam egy szóval sem. Erről viszont külön posztot tudnék írni, úgyhogy most nem mennék bele.
Idézet
 
 
+5 #6 Equinox 2012-01-17 17:21
On: nagyon jó az új nóta
Idézet
 
 
+1 #5 Equinox 2012-01-17 17:20
Feri, amiről fogalmad nincs, ne fikázd. Én se fikázom (legalábbis igyekszem) a popzenét, pedig rettentően nem szeretem.

Egy műfajt elítélni és hangoztatni nagy gyerekesség. Beatles meg egy korszakalkotó zenekar, nem egy hétvégi popzenekar kaliber, de te tudod mit minek tartasz.
Idézet
 
 
+4 #4 mrataxi 2012-01-17 16:38
feri, a cc-n még röhögni is lehet adott esetben, amúgy meg alex webster a világ egyik legjobb basszusgitárosa , ezt más projekteket hallgatva leellenőrizhete d, ha a cc-t nem bírod meghallgatni. ja és a dolly roll nem örömöt sugároz, hanem nagyon elszomorító, amit csináltak, zenének nem nagyon nevezném... :)
mindezzel együtt az én lelkivilágomat se tükrőzik a cc szövegei, az biztos.
Idézet
 
 
+4 #3 chris92 2012-01-17 16:29
Nos, habár nagyban függ az ember ízlésétől, hogy mit szeret és mit nem, de ez igenis zene. Ahogy a heavy metal bármely műfaja, amikre sokszor húznak rá általánosítások at holott több zenei tudás, együttműködés és képzettség van benne mit azt elsőre gondolná az ember (bár ez a zenekaroktól is függ).
Képzeld Ferikém, én képes vagyok CC-t is és Pink Floyd-ot is hallgatni, sok esetben egymás után váltogatva a zenei műfajokat, mert szeretem a változatosságot , és az agresszív, de agyasan megkomponált rock-metálmuzsikának is van létjogosultsága .
Idézet
 
 
+14 #2 Piranha 2012-01-17 15:35
Pedig eldöntöttem hogy nem írok ide mert úgyis felesleges. Na mindegy. 1. én még nem hallottam olyanról hogy valaki azért lett volna agresszív mert ilyen zenét hallgatott, 2. igenis feltölti az embert energiával, mosolyra fakaszt, megkönnyebbít 3. úgy látszik soha nem vetted a fáradtságot hogy belehallgass, ha azt mondod hogy dallamokat hírből sem ismerő, itt igen képzett és technikás zenészekről van szó. 4. Mit keresel te egyáltalán a Shock oldalán?
Idézet
 
 
-22 #1 TopFeri 2012-01-17 15:11
Előre is elnézést a kérdésért, tiszteletben szoktam tartani mások ízlését, de...

Ez zene?!

Mostanában nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mikor és hol fordult ki magából ennyire a zenei világ. Mikor vették át a laza, örömöt sugárzó (még ha tingli-tangli is pl. Dolly Roll, Beatles) vagy éppen intellektuális, érzelmes (Pink Floyd, Eric Clapton) műfajok helyét az agresszív, gyűlöletet közvetítő, dallamokat hírből sem ismerő (pl. ez itt) produkciók. Mert ne mondja nekem senki, hogy ettől mosolyra fakad, vagy lelkileg szárnyal, megkönnyebbül. Ettől csak begolyózni lehet. Még lendületet sem ad a munkához.

Legyen ez egy vitaindító hozzászólás, várom az észrevételeket, gondolatokat a témához.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.