Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Candlemass: Lowe-ot kirúgták, Levén ugrik be a helyére

Két már jól ismert és egy épp megjelenés előtt álló stúdiólemez feléneklése, illetve számos turné után Robert Lowe énekes távozott a Candlemassből – jelentették be a hivatalosan utolsó albumuk turnéira készülő svéd doomsterek. A koncerteken Mats Levén énekel majd a zenekarban.

„Sajnálattal kell bejelentenünk, hogy Robert Lowe a továbbiakban nem a Candlemass énekese”, áll a zenekar közleményében. „Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, amely leginkább az élő fellépések minőségével volt kapcsolatban. Az előttünk álló koncerteken Mats Levén áll majd Robert helyén. Meggyőződésünk, hogy ez a párosítás remekül működik majd. Már próbáljuk Matsszel a régi és az új nótákat, és tudjuk, hogy senki sem lesz csalódott, aki eljön a bulikra! Hozzatok füldugót is, mert kemény, masszív és hangos lesz!”

A Solitude Aeternusből ismert Lowe (a képen) a 2007-es King Of The Grey Islands lemezen csatlakozott a Candlemasshez, és a kollaboráció mind a szakma, mind a rajongók tetszését elnyerte. A 2009-es folytatás, a Death Magic Doom szintén nagy sikert aratott. A június 8-án érkező Psalms For The Dead lemezt ennek ellenére a csapat búcsúlemezként harangozta be. „Ez lesz az utolsó albumunk, de még egy jó ideig nem tervezünk eltűnni a színtérről”, mondta a főnök, Leif Edling basszer egy interjúban. „Idén végig turnézni fogunk, jövőre remélhetőleg szintén, aztán következik a harmincéves évfordulónk, szóval nem kevés doom lesz még itt! Egyszerűen csak arról van szó, hogy azelőtt akarjuk befejezni, mielőtt túlságosan megöregednénk, és elkezdenénk félig béna albumokat kihozni. Ehelyett inkább lassan ellovagolunk a naplementébe, méghozzá sértetlen méltósággal. Nem vagyunk már fiatalok.”

Levén csatlakozása természetesen adta magát, hiszen ő énekel Edling másik projektjében, a Kruxban is. A koncerteken Per Wiberg billentyűs is kiáll majd a színpadra a csapattal, ami szintén újdonságot jelent.

 

Hozzászólások 

 
#2 Equinox 2012-06-05 10:01
Vikström még lehetne opció, de így is maximálisan kielégítő döntés
Idézet
 
 
+6 #1 Zoli 2012-06-04 11:20
Sosem fogom elfelejteni, mikor az a-38-on belógtam, bemásztam a backstage-be. Egy asztalnál ültek, bőrfotelekben, én meg épp akkor jutottam le a vaslépcsőn fentről. Csak néztek, de tök kedvesen fogadtak, dedikálták a vinyleket, cd borítókat, Lars Johansson még a gitárját is oda hozta megmutatni, hogy még mindig azon játszik, ami a nightfall borítóján látszik. Sajnálom hogy Lowe elmegy, de Mats az egyetlen jó választás, ha már így alakult, remélem újra eljutnak hozzánk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.