Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blaze Bayley-t nem zavarja, hogy egyedüliként kimaradt a RNR Hall Of Fame-jelölésből

Idén végre az Iron Maident is jelölték a Rock And Roll Hall Of Fame-be, ám a lemezeken játszó felállások egyetlen tagjaként Blaze Bayley akkor sem kerül majd be a dicsőségcsarnokba, ha a csapatot beválasztják. Az énekest saját bevallása szerint nem izgatja a téma...

0305_blaze_bayley

Február első felében nyilvánosságra hozták a Rock And Roll Hall Of Fame aktuális jelöltjeit, akik között végre az Iron Maiden is helyet kapott. Beválasztása esetén a bandában megfordult számos zenész közül a jelenlegi komplett felállás, vagyis Bruce Dickinson, Steve Harris, Nicko McBrain, Adrian Smith, Dave Murray és Janick Gers mellett beiktatnák a dicsőségcsarnokba Paul Di’Annót, a néhai Clive Burrt és Dennis Strattont is – vagyis a lemezeken játszó zenészek közül mindenkit, kivéve Blaze Bayley énekest, aki az 1995-ös The X Factor és az 1998-as Virtual XI lemezeken énekelt, és igencsak megosztotta a tábort teljesítményével.

A brazil Heavy Culture megkérdezte Blaze-t, hogy mit szól mellőzéséhez. „Nem a zenekar döntéséről van szó”, mondta Blaze. „A dolognak semmi köze az Iron Maidenhez vagy az Iron Maiden menedzsmentjéhez, vagyis csakis a Rock And Roll Hall Of Fame-et üzemeltető arcokon múlt. Számomra az Iron Maiden tagjaival ápolt barátságom a legfontosabb, márpedig velük ma, ennyi év után is barátok vagyunk. Igazából nem érdekel, bent leszek-e a Rock And Roll Hall Of Fame-ben, vagy sem. Csodálatos rajongóim vannak szerte a világon Brazíliától Portugáliáig, és beérem ennyivel. A rajongók támogatnak, és lehetővé teszik számomra, hogy így éljek. Miattuk élhettem meg az álmaimat – nem pedig a Rock And Roll Hall Of Fame miatt.”

A szavazás a szokásos módon történik majd: a több mint ezerfős, zeneipari szakemberekből, újságírókból álló szakmai zsűri mellett a rajongók is szavazhatnak. A közönségszavazás nyerteseit hagyományosan mindig be szokták iktatni, ám utóbbin egyelőre mindössze a negyedik helyen áll a Maiden, mivel előzi őket Tina Turner, Fela Kuti és a Foo Fighters is.

 

Hozzászólások 

 
#7 Equinox 2021-03-10 19:49
Szimpatikus figura, de nem elég jó énekes. Egyébként nem miatta nem elég jók azok az albumok, van ott zeneileg is üresjárat bőven. Ha meg lendületes zene kell tőle, meg lehet hallgatni a Wolfsbane nevű bandáját.

Nagyon jól viseli, hogy csak ők nem hívták meg. A bandától szép lenne, ha megemlékeznének róla beiktatás esetén.

(Fela Kuti egy hatalmas egyéniség, a ze néjét is sduzerete
Idézet
 
 
#6 Tulus 2021-03-10 18:20
Tisztelet Blaze-nek, ahogy lentebb írták, ő egy igazi úriember.

Nagyon várom már az új lemezét :)

Egyébként az első két Maiden lemez mellett nekem a Blaze-zel készült két album is örök kedvenc.
Idézet
 
 
#5 Abigél 2021-03-10 12:34
Én azoknak adnék ilyen - olyan zenei szakmai díjat, akik kitartottak - nem váltak ki - a hosszú évek alatt az együttes mellett. Mert tényleg van benne igazság, hogy amíg Bruce kitérőt tett 1993-tól és zeneileg kalandozott, addig Bayley vitte a frontember szerepét a zenekarban. valamennyire ő is meghatározta Bruce visszatérését. Ui. :Kinézetre Udo viszi nálam a pálmát, mert ő úgy néz ki, mint egy zöldséges árus a piacon vagy akár egy kamionsofőr :)
Idézet
 
 
#4 Zoli 2021-03-10 12:16
Blaze Bayley egy igazi úriember. Lehet hogy nem volt olyan jó hangja (Nekem az X factor lemez bejön) de neki akkor a metalzene legnehezebb időszakában kellett helytállni 95-98 között. Már csak ezért is megérdemelné.
Idézet
 
 
#3 Eugen 2021-03-10 10:53
Ha viccelődni akarnék azt is írhatnám, hogy az ő teljesítménye nélkül nem tért volna vissza Bruce. Nem csak ezért érdemelné meg ő is a tagságot, de ezért biztosan.
Idézet
 
 
#2 latexbaba 2021-03-10 10:05
Megint egy újabb jel, ami a döntnökök alkalmatlanságá t jelzi, és arról szól, hogy mennyire nem a korrektségről szól az egész.
Az oké, hogy Paul és Clive neve is szerepel ott, mert ők tényleg meghatározó tagok voltak, de ha Dennis is ott van, akkor Blaze miért nincs? Mondom ezt úgy, hogy finoman szólva nem igazán rajongok BB-ért.
Idézet
 
 
#1 Gábor 2021-03-10 09:50
Fogalmam se volt ki az a Fela Kuti, de érdemes utánaolvasni...
Mondjuk hogy közte, Tina Turner és a Maiden között mi alapján döntenek, az érdekes kérdés.

Blaze papa meg lassan úgy néz ki, mint az Onedin családban Baines kapitány :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.