Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blackie Lawless és Lemmy: minden feszültség a múlté

Novemberben ismét Magyarországon lép fel a W.A.S.P. a 30 Years Of Thunder turné keretein belül. A körút alkalmából a főember Blackie Lawless énekes/gitáros speciális naplóban foglalja össze az elmúlt három évtizedet. Blackie ezúttal a W.A.S.P. és a Motörhead legendás rossz viszonyát elemezte, amely egy 1997-es közös turnéra vezethető vissza.

A W.A.S.P. és a Motörhead 1997-ben közös amerikai turnéra indult: Blackie-ékre ekkoriban nagy reflektorfény irányult, mivel visszatért a bandába Chris Holmes gitáros, és az éppen szupersztárrá váló Marilyn Manson is gyakran emlegette a nevüket. A turné azonban katasztrófának bizonyult, és a Motörhead végül menet közben ott is hagyta a körutat.

„Sok feszültség volt Lemmy és köztem a turné közben, és egy ponton nagyon heves vita alakult ki közüttünk", írja Blackie. „Régóta ismertem őt, és sosem voltak egymással gondjaink: együtt lógtunk a night clubokban, így a problémák legenyhébben szólva is furcsák voltak. Pár hónappal később belefutottam egy VH1 műsor forgatásán. Dumáltunk egy kicsit, és megpróbáltuk megfejteni, mi a pokol történhetett. Végül rájöttünk: a turnészervezők homlokegyenest mást mondtak neki és nekem az egész körút lefolyásáról. Így aztán a turné, aminek hatalmas bulinak kellett volna lennie, véget nem érő feszültségek közepette zajlott le. A szervezők mindkettőnket kihasználtak annak érdekében, hogy megkapják, amit akarnak. Miután Lemmyvel tisztáztuk ezt, TÉNYLEG nagyon dühös lettem ezekre az arcokra. Megöleltük egymást, és már másnap felhívott. Boldog vagyok, hogy a barátaim között tarthatom számon őt. Azt kívánom, bárcsak visszamehetnénk az időben, hogy meg nem történtté tegyünk mindent, ami azon a turnén történt!"

Lemmy néhány évvel ezelőtt kicsit másképp emlékezett erre az egészre. „Elkezdődött a turné, ahol eredetileg mindketten főbandaként játszottunk, de Blackie-ék zárták a koncerteket, mert kibaszott nagy mocskot csináltak minden este a színpadon. Kinyírtak egy műdisznót egy műkarddal, párnákat szaggattak szét, és telehajigáltak mindent tollakkal, szóval mire befejezték, nem tudtunk volna játszani ugyanott. És nem értettem közben, mi van Blackie-vel, akit húsz éve ismerek, és az első öt évben egy csomót mozogtunk együtt, de ehhez képest nem is köszönt, mintha meg sem ismerne minket. Közben a narancsbőrös, öreg valaga kilógott a gatyájából, aztán ott volt a mikrofonállványa is a kapaszkodórudakkal... Egy bulin osztoznunk kellett az öltözőn, mivel nem volt belőle több, így azt mondtuk, oké, gyorsan felöltözünk, aztán használhatják. Miután lenyomtuk a bulit, és csatakosan visszatértünk, az összes ruhánkat ott találtuk az előtérben szétdobálva. Ezután azt mondtuk, kapják be, és kiszálltunk a turnéból."

A W.A.S.P. újabb budapesti koncertjének dátuma november 27., a helyszín a Club 202, és mivel évfordulós turnéról van szó, a banda igen alapos best of programot játszik majd. A jegyek elővételben 5900, aznap 6900 forintba kerülnek. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.