Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Blackfire gitársoundja ma is teljesen ugyanolyan, mint a Persecution Manián vagy az Agent Orange-en”

Decemberben Budapesten is fellép a négyes felállásúra hízott Sodom, akik november 23-én jelentetnek meg egy friss EP-t. Tom Angelripper szerint a kiadványt leghamarabb valamikor jövő év végén követheti egy teljes album.

0122sodom

Alapkiszerelésben három, digitális formában négy dal kerül fel a Sodom új, Partisan című EP-jére, amely november 23-án jelenik meg a Steamhammer / SPV gondozásában. A Partisan és a Conflagration című dalok stúdiós változatai mellé két koncertfelvétel dukál, amelyeket az idei Rock Hard Festivalon rögzítettek: ezek a Tired & Red, illetve a bónusz One Step Over The Line. Mindez elsősorban azért érdemel kiemelt figyelmet, mert a banda január óta új felállással játszik, hiszen Tom Angelripper akkor teljesen váratlanul kitette két korábbi társa szűrét a bandából. A friss tagság egyik oszlopa Frank „Blackfire" Gosdzik gitáros, aki 1986 és 1989 között már játszott egyszer a bandában – többek között legklasszikusabb lemezük, az Agent Orange is vele készült. Mellette egy másodgitárost is igazolt a zenekar Yorck Segatz (Beyondition) személyében, ami mindenképpen újdonság, hiszen eddig mindig trióban működtek, az új dobos pedig az Asphyxből és a Desasterből ismert Stefan „Husky" Hüskens lett.

„Olyan ez, mint beülni egy időgépbe”, mondta a Rock Overdose-nak Tom, amikor arról kérdezték, milyen ismét Blackfire-rel játszani. „Nagyon örültem, hogy az évtizedek során nem változtatta meg sem a gitárhangzását, sem azt, ahogy dalokat ír. Őrületes az egész… Amikor először szedtük elő próbán a Nuclear Wintert, a Sodomy & Lustot meg a Christ Passiont, teljesen lenyűgözött, hogy teljesen ugyanolyan a gitársound, mint a Persecution Manián vagy az Agent Orange-en. Most élőben is ebben az eredeti formában tudjuk nyomni ezeket a nótákat.” A banda persze új zenéken is dolgozik, de Angelripper szerint nem kapkodnak azon, hogy minél előbb kihozzák a legutóbbi, 2016-os Decision Day folytatását. „Mindenféle határidős nyomás nélkül szeretnénk dolgozni, így nem is beszélünk a kiadóval megjelenési időpontról. De ha minden megfelelően alakul, megpróbáljuk kihozni a lemezt 2019 végén vagy 2020 elején. Meglátjuk…”

A friss felállás december 2-án Budapesten is bemutatkozik az MTV Headbanger’s Ball Tour aktuális állomásán, a Barba Negrában, az Exodus, a Death Angel és a Suicidal Angels társaságában. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.